De natuur laten groeien

De producten in jouw mandje ondersteunen een levende bodem en ruime vruchtwisseling. Veel variatie in zaadrassen en landbouw die de biodiversiteit versterkt. 

Een rijk bodemleven

Steeds meer flora en fauna dreigt uit te sterven. Terwijl biodiversiteit nodig is voor een gezonde wereld. Wij strijden daarvoor. Onze boeren zorgen voor een rijk bodemleven wat vervolgens zorgt voor een rijke biodiversiteit boven de grond. Samen kijken we vervolgens wat we extra kunnen doen voor de bijen, insecten en vogels. Want door chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken komt er gif in de bodem, het drinkwater en in de gewassen zelf. Insecten krijgen dat binnen en gaan dood. Terwijl insecten zoals bijen van belang zijn voor bestuiving en andere insecten de voeding van vogels vormen. Onze telers en boeren gebruiken geen gif, zorgen voor bijvriendelijke bloemenvelden en houden maximaal rekening met de vogels. Kampioenen biodiversiteit zijn het! 

Biologisch als minimale kwaliteit

Biologisch zegt eigenlijk niks over wat er wél in zit, maar meer over wat er niet in zit. Zoals dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Bij Ekoplaza kijken verder dan deze regels. We willen dat onze leveranciers kunnen investeren in hun idealen. 


Zo kan biologische voeding bijdragen aan meer biodiversiteit, meer dierenwelzijn en een beter milieu. Kleinschaligheid voor betere kwaliteit. Daar ligt onze gezamenlijke ambitie. Zodat jouw eten beter is. 

Zuivere Zuivel

Onze zuivel komt van dieren die zoveel mogelijk buiten staan. En dat proef je. We kennen onze boeren en weten dat ze goed met hun dieren omgaan. Ze krijgen voer waarvoor geen bos is gekapt. Relaxte dieren geven lekkere melk die zoveel mogelijk op de boerderij verpakt of verwerkt wordt. Bij biodynamisch zelfs zonder homogeniseren, waardoor de smaak authentiek en romig blijft. Al moeten sommige mensen daar wel aan wennen. 

Het breedste biodynamische assortiment

Bij Ekoplaza hebben we een groot aanbod van biodynamische producten. Het grootste in zijn soort om precies te zijn. Omdat we in Demeter een voorbeeldfunctie zien. 

  • Biodynamische boeren telen in maximale harmonie met de natuur. Hier bepaalt de natuur de dynamiek. Koeien houden hun hoorns en varkens hun staart.
  • De bodem blijft maximaal vruchtbaar en vol levenskracht. Ook voor toekomstige generaties. Demeter stelt dus extra eisen aan een vruchtbare bodem en dierenwelzijn. 
  • Door de bodem niet uit te putten en regelmatig andere gewassen te telen, blijft deze gezond. 
  • Granen bijvoorbeeld, maken door hun diepe wortels de grond lekker luchtig. Het stro van de graanplanten is een heerlijk bed voor de dieren. En hun mest? Daar krijg je weer een rijk bodemleven van. Zo sluit je de kringloop maximaal.

Keuze voor zaadvaste rassen

De biodynamische landbouw kiest voor zaadvaste rassen. Zaadvast betekent dat de plant vruchtbaar zaad kan voortbrengen. Zaadvaste rassen zijn vaak nieuwe of juist oude (vergeten) rassen, met bijzondere smaken. Door deze zaden te gebruiken, ontstaat meer diversiteit. De zaden blijven bovendien in handen van onafhankelijke boeren en telers. Geen patent op zaden dus. Ze hoeven dan niet in zee met grote spelers die het zaad manipuleren. Dat is lekker en verantwoord!DE 100% BIOLOGISCHE SUPERMARKT


Bij Ekoplaza staan we voor écht lekker eten. Dat betekent dat jouw boodschappen 100% biologisch zijn en dat ze smaken zoals ze van nature horen te smaken. Dat maakt elk product, stuk voor stuk écht en ook nog eens ontzettend lekker. Om dat te kunnen beloven, moeten wij keuzes maken, elke dag opnieuw. Dat noemen wij de 5 keuzes.

vijfkeuzes-schoneaarde

Schone aarde

Maximaal gifvrije landbouw, maximaal plasticvrij en meer CO2 opnemen dan uitstoten.

vijfkeuzes-authentiekesmaak-pindakaas

Authentieke smaak

Puur, vitaal en volwaardig. Geen kunstmatige toevoegingen en minder suiker, vet en zout.

vijfkeuzes-groeiendenatuur-bijen

Groeiende natuur

Een levende bodem en ruime vruchtwisseling, veel variatie in zaadrassen, landbouw die biodiversiteit versterkt.

vijfkeuzes-respectvolhandelen-varkens

Respectvol handelen

Maximaal benutten voedsel en reststromen, waarde en welzijn van dieren staan voorop, beste ingrediënten voor de juiste prijs.

vijfkeuzes-korteketen-willemienbrouwer-fruitweelde

Korte keten

Transparant van akker tot aanrecht, eerlijke samenwerking met menselijke maat, maximaal gesloten kringloop en zo veel mogelijk van dichtbij.