De natuur laten groeien

De producten in jouw mandje ondersteunen een levende bodem en ruime vruchtwisseling. Veel variatie in zaadrassen en landbouw die de biodiversiteit versterkt. 

Een rijk bodemleven

Steeds meer flora en fauna dreigt uit te sterven. Terwijl biodiversiteit nodig is voor een gezonde wereld. Wij strijden daarvoor. Onze boeren zorgen voor een rijk bodemleven wat vervolgens zorgt voor een rijke biodiversiteit boven de grond. Samen kijken we vervolgens wat we extra kunnen doen voor de bijen, insecten en vogels. Want door chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken komt er gif in de bodem, het drinkwater en in de gewassen zelf. Insecten krijgen dat binnen en gaan dood. Terwijl insecten zoals bijen van belang zijn voor bestuiving en andere insecten de voeding van vogels vormen. Onze telers en boeren gebruiken geen gif, zorgen voor bijvriendelijke bloemenvelden en houden maximaal rekening met de vogels. Kampioenen biodiversiteit zijn het! 

Biologisch als minimale kwaliteit

Biologisch zegt eigenlijk niks over wat er wél in zit, maar meer over wat er niet in zit. Zoals dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Bij Ekoplaza kijken verder dan deze regels. We willen dat onze leveranciers kunnen investeren in hun idealen. 


Zo kan biologische voeding bijdragen aan meer biodiversiteit, meer dierenwelzijn en een beter milieu. Kleinschaligheid voor betere kwaliteit. Daar ligt onze gezamenlijke ambitie. Zodat jouw eten beter is. 

Zuivere Zuivel

Onze zuivel komt van dieren die zoveel mogelijk buiten staan. En dat proef je. We kennen onze boeren en weten dat ze goed met hun dieren omgaan. Ze krijgen voer waarvoor geen bos is gekapt. Relaxte dieren geven lekkere melk die zoveel mogelijk op de boerderij verpakt of verwerkt wordt. Bij biodynamisch zelfs zonder homogeniseren, waardoor de smaak authentiek en romig blijft. Al moeten sommige mensen daar wel aan wennen. 

Het breedste biodynamische assortiment

Bij Ekoplaza hebben we een groot aanbod van biodynamische producten. Het grootste in zijn soort om precies te zijn. Omdat we in Demeter een voorbeeldfunctie zien. Biodynamische landbouw is landbouw van de toekomst waarmee we waarde creëren voor mens en aarde. In een onafhankelijk onderzoek van Milieu Centraal werd het Demeter--keurmerk verkozen als betrouwbaar topkeurmerk, onder andere vanwege: 

  • Een levende bodem, zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De bodem blijft maximaal vruchtbaar en vol levenskracht.
  • Ruimte voor biodiversiteit, en daarmee een divers menu en een gevarieerd landschap met bloemen en kruiden langs de akkers.
  • Producten ondergaan na de oogst zo min mogelijk bewerkingen. Dat zorgt voor vitale voeding en daarmee zorg jij voor lichaam en geest. 
  • Aandacht voor dierenwelzijn en dieren verzorgen naar hun aard. Koeien houden hun hoorns, varkens hun staart en kippen hun snavel.

Keuze voor zaadvaste rassen

De biodynamische landbouw kiest voor zaadvaste rassen. Zaadvast betekent dat de plant vruchtbaar zaad kan voortbrengen. Zaadvaste rassen zijn vaak nieuwe of juist oude (vergeten) rassen, met bijzondere smaken. Door deze zaden te gebruiken, ontstaat meer diversiteit. De zaden blijven bovendien in handen van onafhankelijke boeren en telers. Geen patent op zaden dus. Ze hoeven dan niet in zee met grote spelers die het zaad manipuleren. Dat is lekker en verantwoord!DE BIOLOGISCHE SUPERMARKT


Bij Ekoplaza staan we voor écht lekker eten. Dat betekent dat jouw boodschappen biologisch zijn en dat ze smaken zoals ze van nature horen te smaken. Dat maakt elk product, stuk voor stuk écht en ook nog eens ontzettend lekker. Om dat te kunnen beloven, moeten wij keuzes maken, elke dag opnieuw. Dat noemen wij de 5 keuzes.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-schoneaarde

Gezonde bodem

Maximaal gifvrije landbouw, maximaal plasticvrij en meer CO2 opnemen dan uitstoten.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-authentiekesmaak

Authentieke smaak

Puur, vitaal en volwaardig. Geen kunstmatige toevoegingen en minder suiker, vet en zout.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-groeiendenatuur

Groeiende natuur

Een levende bodem en ruime vruchtwisseling, veel variatie in zaadrassen, landbouw die biodiversiteit versterkt.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-respectvolhandelen

Respectvol handelen

Maximaal benutten voedsel en reststromen, waarde en welzijn van dieren staan voorop, beste ingrediënten voor de juiste prijs.

ekoplaza-biologisch-5keuzes-korteketen

Korte keten

Transparant van akker tot aanrecht, eerlijke samenwerking met menselijke maat, maximaal gesloten kringloop en zo veel mogelijk van dichtbij.