een zee van smaak

fishandmore-visopijs
Ekoplaza wil graag bijdragen aan de natuur onder water en denken aan de toekomst. Zodat we ook later nog vis kunnen blijven vangen en eten. Er moet dus voldoende vis in de zee achterblijven voor nieuwe aanwas. Het doel is om zo min mogelijk schade aan te brengen aan de zeebodem, het milieu, zeevogels en zeezoogdieren. Daarom kiezen wij onze visleveranciers zorgvuldig uit. 

MSC-keurmerk

In het wild gevangen vis kan geen biologisch keurmerk kan hebben? Op duurzaam gevangen vis uit zee staat het blauwe MSC-keurmerk, wat aangeeft aan dat er controle is op de visserij en toezicht op de verwerkers.

ASC-keurmerk

Op duurzaam gekweekte vis het groene ASC-keurmerk staat? Dit vinden we een te kleine toegevoegde waarde. Onze kweekzalm heeft het biologisch keurmerk omdat wij vinden dat dit een veel grotere meerwaarde heeft. 


verantwoorde visserij

Eet je vis, dan krijg je belangrijke visvetzuren binnen (omega-3). Deze helpen je hart- en bloedvaten gezond te houden en zorgen voor een goede ontwikkeling van de hersenen. Daarom is het advies, om 1 keer per week vis te eten. En vis is niet alleen gezond, maar ook lekker zolang het op een verantwoorde manier is gevangen of gekweekt. 

Ekoplaza kiest voor gecertificeerd biologische producten. Maar wilde vis kan niet biologisch gecertificeerd worden. Omdat de specifieke keurmerken rondom wilde vis naast voordelen ook nadelen hebben, kiezen wij bewust voor bedrijven die zelf standaarden hebben vastgelegd voor hun visserij en hiermee duurzame visserij garanderen. 

gezonde vetten

De omega-3 vetzuren die je binnenkrijgt wanneer je vis eet helpen om je hart- en bloedvaten gezond te houden en zorgen voor een goede ontwikkeling van de hersenen. Het maakt daarbij niet uit of je verse vis of visconserven eet. Eet je geen vis? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met capsules deze vetzuren binnen te krijgen, bijvoorbeeld van het merk Arctic Blue. Deze zijn volledig plantaardig en het omega-3 komt van algen.

asc-visconserven