fruitbeleg

fruitbeleg
Wij zijn trots dat we ons fruitbeleg geen jam mogen noemen. Want volgens de Warenwet moet er dan minimaal 60 gram suiker per 100 gram in zitten. Wij stoppen er liever meer vruchten in en noemen het daarom fruitbeleg. Ekoplaza fruitbeleg is gezoet met appeldiksap, met 50% vruchten en bevat voor de rest appel. Het bevat dus vooral heel veel fruit.

A-kwaliteit kleinfruit

Ook voor ons Ekoplaza-huismerk werken we samen met leveranciers die net als wij oog voor de toekomst hebben. Zo worden onze vruchtenspreads in Nederland gemaakt met 100% Hollandse windenergie. Alle afvalstromen die vrijkomen bij de productie, worden nauwkeurig gescheiden ingezameld. En uiteraard zit de vruchtenspread in een plasticvrije verpakking. Onze Ekoplaza vruchtenspreads zitten vol kleinfruit. Voor deze teelt geldt: het goede gewas bij de goede grond. In samenwerking met de natuur kun je zo op de meest milieuvriendelijke manier elk jaar een goede kwaliteit fruit oogsten. Omdat in onze vruchtenspread A-kwaliteit vers schoongemaakt fruit zit, lukt dit voor grote hoeveelheden niet altijd in Nederland. Om een constante hoge kwaliteit vruchtenspreads te kunnen bieden, komt fruit ook uit andere landen, waar een jarenlange samenwerking met de fruitboeren is.

Frambozen

Zo komen de frambozen uit heuvelachtig landschap in Servië. In een omgeving met schone lucht en in schone grond wordt hier op de traditionele manier geteeld, met methodes die 100 jaar geleden ook gebruikt werden. Zo worden er bijen ingezet, wordt gebruik gemaakt van eigen compost en mest, is er veel handwerk en worden zelfs nog paard en wagen gebruikt.

Frambozen fruitbeleg

Frambozen fruitbeleg

Ekoplaza - 415 Gram

Aardbeien

Onze aardbeien worden geteeld door een vaste boer in Marokko. Dat doet hij in volle grond. Zijn velden worden omringd door 200 hectare biologische graanvelden. Daarmee is de contaminatie door naastliggende plantages praktisch uitgesloten. Na de handmatige pluk worden ze gewassen, handmatig ontkroond en ingevroren.

Aardbeien fruitbeleg

Aardbeien fruitbeleg

Ekoplaza - 415 Gram

Smakelijke recepten