de beste honing is het omfietsen waard
Zonder bestuivers zoals de bij zou een groot deel van wat er dagelijks op ons bord ligt, verdwijnen. Extra belangrijk dus om de bijen een handje te helpen. Hoe? Heel simpel: we zorgen dat de bijen genoeg voedsel voor zichzelf hebben en gebruiken geen chemische middelen.
Van onze eigen telers
Onze fruitteler Harrie van den Elzen is dol op al het gezoem. Drie jaar geleden hebben we bijenkasten bij zijn bedrijf geplaatst. Omdat Harrie meer van appels weet dan van bijen, houden de imkers van Bijenbaas een oogje in het zeil. Ze zorgen dat de bijen gezond blijven en dat er geen concurrentie is met de wilde bijen.
Ook bij andere telers staan inmiddels bijenkasten van Bijenbaas. En dat gaat zo goed dat we vorig jaar de eerste honing hebben geslingerd. Heb jij 'm al geproefd? We hebben maar beperkte voorraad, dus op=op. Via de code op het deksel kun je herleiden van welke teler jouw potje honing komt. Ook fijn om te weten: voor elke pot verkochte honing van Bijenbaas wordt er een vierkante meter natuur aangeplant. Omdat bijen verder kunnen vliegen dan de perceelgrens van onze telers en er op de overige percelen helaas nog bestrijdingsmiddelen worden gebruikt mag er geen biologisch keurmerk op staan.
Nederlandse honing
Bijenbaas - 350 Gram
11 29
Bij ons geen gesjoemel in de marge. Onze honingleveranciers zijn experts met hart en ziel. Ze doen alle benodigde testen om te garanderen dat het echte honing is en geen mix met suikerwater.
uit de ongerepte natuur
Ook zo'n fan van FiordiFrutta en Nocciolata? Dan zal Mielbio vast ook bij jou in de smaak vallen. Deze producten zijn alle drie afkomstig van de familie Rigoni. Zij halen al sinds 1923 honing uit de Asiago-hoogvlakte van Noord-Italië. Extra bijzonder is de amberkleurige bosoning, afkomstig van bloemen uit de ondergroei in het bos. Naast nectar eten de bijen ook honingdauw. Dat zorgt voor de donkere kleur en unieke smaak.
Wist je dat de seizoenen invloed hebben op de kleur en smaak van honing? Honing die geoogst wordt in het voorjaar is meestal licht van kleur en heeft een zachtere smaak dan de laatste honing van het jaar. Al onze honing wordt op kamertemperatuur verwerkt, waardoor de samenstelling, kostbare eigenschappen en karakteristieke smaak behouden blijven.
Lindehoning
Als een bij eenmaal aan een plant verknocht is, dan wil hij niet meer anders. Dat geldt ook voor lindehoning: deze bijenvolken zijn helemaal gek op lindebloesem. De bloesem zorgt voor een frisse honing met een hint van munt die heel lekker is op een vers afgebakken broodje.
Tamme kastanjehoning
Krachtige honing die van prachtige bloeiende kastanjebomen uit het noorden van Italië komt. Vanwege de sterke smaak en het kenmerkende 'zuurtje' matcht het perfect met yoghurt of kwark. Of combineer het net als de Mediterranen met een kaasplankje.
Tijm- met bloemenhoning
Kruidig en een beetje scherp: een honing met een geheel eigen karakter. Heerlijk bij een stukje (geiten)kaas of in een vleesmarinade.