bakken met bijzonder meel

alternatievebasis-meel

Of je nu glutenvrij eet, koolhydraatarm of gewoon eens iets anders wil uitproberen, bij ons vind je heel veel verschillende – en verrassende! – soorten meel in het assortiment. Gemaakt van 100% natuurlijke, biologische of biodynamische grondstoffen. 

bloem of meel?

Tarwe is een van de oudste graansoorten en degene die het meest voorkomt. Bij meel zijn de onderdelen van de graankorrel tijdens het malen behouden. Meel bevat dus vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Bloem daarentegen is gezeefd meel. De meeste voedingsstoffen zijn er uitgezeefd, waardoor de textuur veel fijner is. Ook is bloem daardoor witter van kleur dan meel. Meel is dus voedzamer en veel gezonder dan bloem. 

bakken-met-bijzonder-meel

varieer en experimenteer

je kunt het zo gek niet bedenken

Meel komt in alle verschillende soorten, gemaakt van allerlei verschillende grondstoffen. Zo bestaat er naast het bekende tarwermeel ook rijstmeel, roggemeel en boekweitmeel. Rijstemeel heeft een neutrale smaak, roggemeel heeft een hoog gehalte aan vezels en boekweitmeel heeft een hoogwaardige eiwitsamenstelling. Het biodynamische Luna e Terra heeft een groot aanbod van onder meer deze varianten. 

Ook Your Organic Nature biedt een aantal varianten bijzonder meel. Denk aan; quinoameel, treffmeel, kastanjemeel en kikkererwtenmeel. Deze laatste heeft een enorme bindkracht waardoor je er ideaal mee kunt bakken. Maar daar stopt het niet, je kunt het kikkererwtenmeel ook gebruiken voor pizzabodems, broden en hartige cakes.

Probeer tot slot ook eens lupinemeel, linzenmeel of maisgries van Joannusmolen

Bijzonder meel

Het kan best even wennen zijn als je met al dat verschillend meel aan de slag gaat. Ieder meel heeft namelijk een eigen smaak en structuur, waardoor je ze niet één-op-één kunt vervangen. Verdiep je dus goed in de meelsoorten en experimenteer er lekker mee!

Bakken met meel