biologische granen bij meesters van de halm

De granen die bij Meesters van de Halm verwerkt worden, komen van Nederlandse bodem. Ze werken samen met Stichting Brabants Landschap. De boeren die hierop aangesloten zijn zorgen voor een milieuvriendelijke, biologische teelt. Dat is beter voor de grond, fijn voor de boeren én super voor de Brabantse graanpletterij die er geplette granen van maakt.

Duurzaam ondernemen

Omdat Meesters van de Halm zoveel mogelijk Nederlandse granen verwerken, dragen ze niet alleen bij aan vermindering van de foodmiles maar ook aan een gevarieerder landschap in Nederland. Ze verwerken alleen biologische producten. Omdat onkruid op een biologische akker niet wordt dood gespoten ontstaat er op en rondom de akker een rijkere flora en fauna.

image
image

Granen van Nederlandse bodem

De thuisbasis van Meesters van de Halm bevindt zich in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Ze zijn uitgegroeid tot één van de grondleggers van Nederlandse biologische graanvlokken. Ze hechten veel waarde aan een productieproces die de leefomgeving niet onnodig belast.

Composteerbare verpakking

Als één van de eerste bedrijven in Nederland zijn Meesters van De Halm overgestapt naar een composteerbare verpakking. Deze verpakking is gemaakt van o.a. suikerriet en houtvezels. De folie waar de ontbijtgranen in verpakt zijn, is 100% gecertificeerd composteerbaar. 

Bijzondere granola's

Suiker wordt steeds vaker gezien als het nieuwe gif. Bij de meeste gebakken muesli's is het suikergehalte erg hoog. Daar hebben ze bij Meesters van de Halm een antwoord op: een suikerarme granola met minder dan 4 gram suiker per 100 gram. Ze bakken deze granola met appelpasta in plaats van met suiker en stroop.