Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

LKKRDR winkelen bij Ekoplaza

Alle mensen willen wij het voordeel bieden van boodschappen doen zonder zorgen. Gezond, duurzaam en eerlijk. Gewoon voor een bereikbare prijs.

Daarom zijn we een volledig biologische supermarkt. Dat heeft voordeel niet alleen voor jou…

Maar ook voor je kinderen en daar weer de kinderen van. Voor de bodem waar we van eten, de dieren die daar wonen en de mensen die er op werken. Voor het water dat we drinken en de lucht die we ademen. Voordeel voor alles wat leeft.

Dankzij plastic in alle vormen en toepassingen zijn producten makkelijker te vervoeren en blijven levensmiddelen langer houdbaar. Maar inmiddels merken we ook steeds meer de keerzijde van het gebruik van plastic. Lees meer »

De intensivering van de landbouw heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit, maar gelukkig kan het ook anders. Bert Ruitenbeek - directeur van Demeter, vertelt over de biodynamische benadering van landbouw. Lees meer »

Een korte, transparante keten is belangrijk, zeker voor producten die van ver komen. Poppe Braam, van handelsorganisatie DO-IT, vertelt over de korte keten en het contact met boeren en telers. Lees meer »

Koop je een biologische banaan, dan weet je zeker dat het goed zit. Niet alleen met de smaak, maar ook met de telers en leveranciers, die eraan verbonden zijn. Mike Reuselaars van Beeorganic, de importeur van onze bananen, vertelt over zijn relatie met onze leveranciers. Lees meer »

Biodiversiteit is een zeer belangrijk gegeven op een biologisch bedrijf. Dit bereikt de biologische boer door een aantal maatregelen. Onze teler Jan van Overesch vertelt hoe ze dat aanpakken op zijn bedrijf. Lees meer »

Biologisch is meer dan alleen een logo op de verpakking. Respect voor elkaar, onze omgeving en geloof in de kracht van goede voeding. Stephan Blommendaal, inkoopmanager bij Ekoplaza, vertelt hoe we hier, samen met onze collega's en leveranciers, iedere dag aan werken. Lees meer »


Wat biologisch nu eigenlijk precies is, valt lastig te definiëren. IFOAM, de internationale organisatie voor biologische landbouw heeft de grondbeginselen van biologisch gedefinieerd. Naast specifieke teeltwijzes, waarbij de bodem en het milieu niet wordt aantast, zijn er ook 'principes van billijkheid'. Lees meer »


Als levensmiddelentechnoloog weet ik als geen ander hoe voeding bewerkt wordt tot gepatenteerde voedingsachtige knutsels die in de supermarkt liggen. Om een patent te verkrijgen worden er allerlei nieuwe bewerkingsmethodes en additieven gebruikt. Eigenlijk weten we vrij weinig over de gezondheidseffecten van deze veranderde voeding op de lange termijn. Lees meer »


“Hoe kan ik nou samenwerken met de natuur als zij in 4 dagen tijd 120 mm liter regen levert? Daar had ik niet om gevraagd, dacht ik! De sla vol met smet, bladvlekken in de selderij, geen zon, weinig groei, kleine oogst. Bedankt Moeder Natuur”. Lees meer »

Toen Ellen ziek werd, drong het tot haar door hoe oppervlakkig haar kennis over gezonde voeding was. Inmiddels deelt ze haar kennis met anderen in de Ekoplaza van haar man Rob. Lees meer »

Een biologisch certificaat alleen zegt Brabander Henk van Oers niets. Voor zijn Deli Harmony vleeswaren wil hij de beste kwaliteit vlees. En dus wil hij dat zijn boeren altijd met de gezondheid van hun dieren bezig zijn en kennis van zaken hebben. Lees meer »

Op de boerderij van John en Liane wordt de Zwaluwgewetter-kaas gemaakt. Door hun ambachtelijke manier van produceren, met oog voor de natuurlijke kringloop, maken ze een heel bijzondere kaas.  Lees meer »

Als gepassioneerde boer is het in deze tijd niet makkelijk om je manier van werken en handelen te delen met de consument. Toch vindt Klaas de Lange het belangrijk deze verhalen te vertellen en hij is blij dat Ekoplaza zijn mening deelt.Lees meer »

De boerenbedrijven waar de plofkip vandaan komt, zijn voornamelijk gefocust op het maken van winst. De leefomstandigheden van de kippen zijn hierbij totaal niet belangrijk. Bij Ekoplaza geloven we niet in de plofkip. Lees meer »

Toen Cors van den Berg zich ging verdiepen in de voeding van zijn kleinkind, schrok hij behoorlijk. Inmiddels heeft hij zijn hele voedingspatroon aangepast én er een boek over geschreven. Lees meer »

Een gemiddelde Nederlander consumeert, zowel bewust als onbewust, zo’n 24 kilogram aan suiker per jaar. Behoorlijk schokkend als je het ons vraagt. Maar gelukkig kan het ook anders!  Lees meer »

Houd jij ook zo van appels, aardbeien, tomaten, komkommers, spruitjes en bloemkool? Alleen na een bezoekje van een bij of een ander insect, groeien deze vruchten. Lees meer »

Ik zie de natuur als mijn grootste leraar. Het heeft alle antwoorden. We zijn wie we zijn, door de omgeving waarin we zijn ontwikkeld. Voeding speelde een belangrijke rol. Lees meer »