Onbetaalbaar  voordeel

Hoe fijn is het om te weten dat elk product dat je koopt bijdraagt aan een betere wereld? Wij willen iedereen blije boodschappen kunnen laten doen. Gezond, duurzaam en eerlijk, voor een bereikbare prijs. Want je maakt niet alleen jezelf blij; je werkt aan de biodiversiteit, minder wegwerp plastic, transparantie van boer tot bord, eerlijke handel, vruchtbare bodems, een beter klimaat, zo puur mogelijk eten en nog veel meer..


image

Zo heb je geen smaakversterkers meer nodig

Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog en weet als geen ander hoe voeding bewerkt wordt tot gepatenteerde voedingsachtige knutsels die in de supermarkt liggen. Eigenlijk weten we vrij weinig over de gezondheidseffecten van deze veranderde voeding op de lange termijn.

image

Zo draag je bij aan minder corporatisme

Biologisch is meer dan alleen een logo op de verpakking. Respect voor elkaar, onze omgeving en geloof in de kracht van goede voeding. Stephan Blommendaal, inkoopmanager bij Ekoplaza, vertelt hoe we hier, met collega's en leveranciers, iedere dag aan werken.

image

Ekoplaza start pilot: van boer tot bord klimaatpositief

Bij Ekoplaza nemen we onze verantwoording. We zijn druk bezig om samen met onze Puur NL leveranciers van boer tot bord CO2-neutraal te worden. We werken eraan om, daar waar kan, meer CO2 op te nemen dan we uitstoten.

image

Zo weet je wie jouw eten maakt

Maar wát is biologisch nu precies? IFOAM, de internationale organisatie voor biologische landbouw heeft de grondbeginselen van biologisch gedefinieerd. Naast teeltwijzes, waarbij de bodem en het milieu niet wordt aangetast, zijn er ook 'principes van billijkheid'.

image

Zo kies je voor transparante boeren

Als gepassioneerde boer is het in deze tijd niet makkelijk om je manier van werken en handelen te delen met de consument. Toch vindt Klaas de Lange het belangrijk deze verhalen te vertellen en hij is blij dat Ekoplaza zijn mening deelt.

image

Zo investeer je in een gezond bodemleven

De intensivering van de landbouw heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit, maar gelukkig kan het ook anders. Bert Ruitenbeek - directeur van Demeter, vertelt over de biodynamische benadering van landbouw.

image

Zo steun je kleinschalige boeren

“Hoe kan ik nou samenwerken met de natuur als zij in 4 dagen tijd 120 mm liter regen levert? Daar had ik niet om gevraagd, dacht ik! De sla vol met smet, bladvlekken in de selderij, geen zon, weinig groei, kleine oogst. Bedankt Moeder Natuur”.

image

Zo werkt de eeuwigdurende kringloop

Boer John van Arink bekend van de heerlijke zaluwgekwetter en boerin Annette Harberink die de melk levert voor de Zuiver Zuivel producten laten weten hoe zij de eeuwig durende kringloop in stand houden.

image

Zo geef je groente weer de tijd

Op een biologisch bedrijf is biodiversiteit erg belangrijk. Een biologische boer kan dit bereiken door een aantal maatregelen te nemen. Onze teler Jan van Overesch vertelt meer over zijn aanpak op zijn boerenbedrijf.

image

Zo geef je kippen wat meer ruimte

De boerenbedrijven waar de plofkip vandaan komt, zijn voornamelijk gefocust op het maken van winst. De leefomstandigheden van de kippen zijn hierbij totaal niet belangrijk. Bij Ekoplaza geloven we niet in de plofkip.

image

Zo zorg je voor jezelf en jouw omgeving

Ellen van Ekoplaza Osdorpplein voelde zich na een jaar van diëten en het innemen van supplementen beter dan ooit tevoren.

image

Zo geven we macht aan de kleintjes

Houd jij ook zo van appels, aardbeien, tomaten, komkommers, spruitjes en bloemkool? Alleen na een bezoekje van een bij of een ander insect, groeien deze vruchten.

image

Zo help je jouw (klein)kinderen beter eten

Toen Cors van den Berg zich ging verdiepen in de voeding van zijn kleinkind, schrok hij behoorlijk. Inmiddels heeft hij zijn hele voedingspatroon aangepast én er een boek over geschreven.