lekker genieten

René Pluijm heeft voor jou met maar 4 ingrediënten de meest bijzondere creaties gemaakt met de lekkerste biologische producten. De vereisten? De recepten moesten lekker én gemakkelijk zijn, waar jij thuis ook van kan genieten! Kook, bak en geniet je mee met René? We hebben van ieder recept een handige video gemaakt!

Bekijk alle recepten



Tosti met honing

Een doodnormale tosti? Daar doet René niet aan. Deze heerlijke tosti maakt hij met rozijnen-notenbrood, geitenkaas, ham en tijmhoning van De Traay. Deze tosti bakt René lekker in de pan, in plaats van in een tosti-ijzer. En dat is een aanrader!



Oosterse marinade met thee

Je kunt thee heerlijk drinken, maar wist je dat je er ook mee kan koken? René maakt met kruidige gemberthee een heerlijke oosterse marinade om vervolgens de kip mee te marineren. Gebruik deze marinade ook eens bij tofu of tempeh! Met slechts drie ingrediënten: sojasaus, citroen (-sap en -rasp) en natuurlijk de thee!



Verfrissende ijsjes met ijsthee

IJsthee is een heerlijk verfrissend drankje om lekker zo te drinken, maar René zag een hele andere potentie. Hij bedacht deze simpele, maar o zo lekkere ijsjes. Met als basisingrediënt kruidige ijsthee. Door daar frambozen en basilicum aan toe te voegen krijg je een heerlijke verkoelende smaaksensatie! 



Een plantaardige koffiecreatie

Dalgona koffie is hélemaal hip! Het drankje komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en is (gelukkig) overgewaaid naar Nederland. Dé truc achter dalgona koffie, is het maken van een romige koffiecrème, die je vervolgens mengt met een (variatie op) melk naar keuze. René koos voor haverdrank.



Mojito met kokoswater

Geef eens een extra twist aan je mojito; kokoswater! René kiest voor extra bijzonder kokoswater afkomstig van jonge kokosnoten. Om te zorgen dat de mojito niet waterig wordt, maakt hij de ijsklontjes van kokoswater. Super koud en super lekker!



Mugcake met vlierbloesemsiroop

Wist je dat je met slechts vier ingrediënten een simpel en relatief gezond cakeje kan maken? René laat het je zien. Hij stort de ingrediënten in een mug, 20 minuutjes in de oven en genieten maar! De vlierbloesemsiroop van Belvoir die hij hierbij gebruikt is super veelzijdig. En is de fles leeg? Gebruikt deze dan als mooie kandelaar!



Romige groene thee met haver latte

Dit recept van Provamel maakte René met veel plezier na! Hij gebruikte hier de barista haverdrank voor. Lekker om van te genieten in je koffie en dus ook in deze frisse drank. Door wat kruiden toe te voegen aan deze drank maak je er een fris geheel van! 



Krokante pizza van crackers

Deze pizza's van René zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook klaar in een handomdraai! Je hoeft geen hele pizzabodem te kneden of te laten garen, je maakt de kleine pizza’s gemakkelijk en snel op een cracker. Beleg zoals René met romige mozzarella en groente pesto of kies voor een andere variatie.



Frisse hangop met zomerfruit

Met slechts 4 ingrediënten maakt René een romige hangop gevuld met granola en zomerfruit. Een ouderwets lekker recept en hartstikke makkelijk te maken. René maar de hangop met volle yoghurt van Weerribben Zuivel. Deze yoghurt ondergaat een lang rijpingsproces, wat de yoghurt een volle en intense smaak geeft.