voor beter eten

voorbetereten-renepluijm-dehalm

Bij Ekoplaza kun je er op vertrouwen dat jouw eten beter is. Beter Eten is meer variatie. Minder vlees, meer plantaardig. Altijd uit volle grond. Vitaal. Troepvrij. Zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. Volwaardig. Puur, met een authentieke smaak. Dat smaakt van nature beter en is dus lekkerder! 

kook zelf beter eten

op reis met Tv-kok rené pluijm

renepluijmRené Pluijm is in Nederland en het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest, van kok en ober tot aan eigenaar en ontwikkelaar van food formules. Voor Ekoplaza is René afgereisd naar de oorsprong van beter eten.

René: “Ik voel dat we met z’n allen langzaam maar zeker eet- en klimaatmoe zijn. We worden overvoerd met allerlei informatie. Ook ik weet het antwoord soms niet meer. Dat er zoveel wordt geschreeuwd door onkundige mensen is doodzonde. Ik wil ontdekken en met enthousiasme laten zien dat het echt kan. Goede voeding in je lijf stoppen, afkomstig van een boer die daar eerlijk geld voor krijgt. Dat is gemaakt op een manier die de aarde het minste schaadt. In mijn ogen zet Ekoplaza een stap in de goede richting met eerlijke, herleidbare verhalen. Een aantal van die mooie verhalen heb ik zelf mogen beleven!" 

voorbetereten-pasta
voorbetereten-dadels
voorbetereten-crackers

gezonde leefstijl

Door de pandemie is het inzicht ontstaan dat wíj meer mét de natuur moeten leven in plaats van andersom. Dat werken aan je weerstand de beste verdediging is. Een visie waar Ekoplaza sinds haar bestaan voor staat. Deze visie resulteert in de beste, pure, kwalitatieve en smaakvolle producten. In Beter Eten. Je leefstijl kan immers bepalend zijn voor je gezondheid. Kiezen Voor Beter Eten helpt om je leefstijl te verbeteren. En Ekoplaza helpt jou om betere keuzes te maken.

voorbetereten-chocolade
voorbetereten-tomaten
voorbetereten-spreads

de weg van de meeste weerstand

Onze telers zoeken zelden de makkelijkste oplossing. Ze telen in de volle grond, gebruiken geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en hanteren een ruime vruchtwisseling van minimaal 1 op 6. Dat betekent afwisselen van gewassen voor een vruchtbare bodem. Ook zorgen zij voor optimaal dierenwelzijn waardoor antibiotica zelden nodig zijn, voor voer van eigen land, extra maatregelen voor de biodiversiteit, verhogen van waterbergend vermogen in vruchtbare bodems, geen genetische modificatie, keuze voor weerbare rassen. Het gaat allemaal over balans en samenhang. Niet eenvoudig, maar goed voor onze natuur, het klimaat en jouw gezondheid. Want biologische producten zijn vitale producten en bieden jou de meeste weerstand. 

Lees meer over weerstand

kook zelf beter eten

meer beter eten

vitaplate-lekkervitaal

Leer alles over de VitaPlate met diëtiste Steffi Haazen

balans op je bord

marqt-borrelhapjes-tapas-dips

Kook nog meer lekkers met beter eten

bekijk alle recepten

voorbetereten-renepluijm-fiodifrutta

Benieuwd naar alle verhalen van René? Bekijk de video's!

ga naar YouTube