Onbetaalbaar voordeel
Hoe fijn is het om te weten dat elk product dat je koopt bijdraagt aan een betere wereld? Wij willen iedereen blije boodschappen kunnen laten doen. Gezond, duurzaam en eerlijk, voor een bereikbare prijs. Want je maakt niet alleen jezelf blij; je werkt aan de biodiversiteit, minder wegwerp plastic, transparantie van boer tot bord, eerlijke handel, vruchtbare bodems, een beter klimaat, zo puur mogelijk eten en nog veel meer..
23 mei 2019 editorial
Zo draag je bij aan minder corporatisme
Biologisch is meer dan alleen een logo op de verpakking. Respect voor elkaar, onze omgeving en geloof in de kracht van goede voeding. Stephan Blommendaal, inkoopmanager bij Ekoplaza, vertelt hoe we hier, met collega's en leveranciers, iedere dag aan werken.
24 mei 2019 column
Zo werkt de eeuwigdurende kringloop
Boer John van Arink bekend van de heerlijke zaluwgekwetter en boerin Annette Harberink die de melk levert voor de Zuiver Zuivel producten laten weten hoe zij de eeuwig durende kringloop in stand houden.
28 mei 2019 column
Zo heb je geen smaakversterkers meer nodig
Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog en weet als geen ander hoe voeding bewerkt wordt tot gepatenteerde voedingsachtige knutsels die in de supermarkt liggen. Eigenlijk weten we vrij weinig over de gezondheidseffecten van deze veranderde voeding op de lange termijn.
23 mei 2019 column
Zo help je jouw (klein)kinderen beter eten
Toen Cors van den Berg zich ging verdiepen in de voeding van zijn kleinkind, schrok hij behoorlijk. Inmiddels heeft hij zijn hele voedingspatroon aangepast én er een boek over geschreven.
23 mei 2019 column
Zo weet je wie jouw eten maakt
Maar wát is biologisch nu precies? IFOAM, de internationale organisatie voor biologische landbouw heeft de grondbeginselen van biologisch gedefinieerd. Naast teeltwijzes, waarbij de bodem en het milieu niet wordt aangetast, zijn er ook 'principes van billijkheid'.
23 mei 2019 column
Zo geven we macht aan de kleintjes
Houd jij ook zo van appels, aardbeien, tomaten, komkommers, spruitjes en bloemkool? Alleen na een bezoekje van een bij of een ander insect, groeien deze vruchten.
26 mei 2019 column
Zo investeer je in een gezond bodemleven
De intensivering van de landbouw heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit, maar gelukkig kan het ook anders. Bert Ruitenbeek - directeur van Demeter, vertelt over de biodynamische benadering van landbouw.
25 mei 2019 column
Zo geef je groente weer de tijd
Op een biologisch bedrijf is biodiversiteit erg belangrijk. Een biologische boer kan dit bereiken door een aantal maatregelen te nemen. Onze teler Jan van Overesch vertelt meer over zijn aanpak op zijn boerenbedrijf.
09 jul. 2021 nieuws
Ekoplaza start pilot: van boer tot bord klimaatpositief
Bij Ekoplaza nemen we onze verantwoording. We zijn druk bezig om samen met onze Puur NL leveranciers van boer tot bord CO2-neutraal te worden. We werken eraan om, daar waar kan, meer CO2 op te nemen dan we uitstoten.
27 mei 2019 column
Zo steun je kleinschalige boeren
“Hoe kan ik nou samenwerken met de natuur als zij in 4 dagen tijd 120 mm liter regen levert? Daar had ik niet om gevraagd, dacht ik! De sla vol met smet, bladvlekken in de selderij, geen zon, weinig groei, kleine oogst. Bedankt Moeder Natuur”.
23 mei 2019 column
Zo kies je voor transparante boeren
Als gepassioneerde boer is het in deze tijd niet makkelijk om je manier van werken en handelen te delen met de consument. Toch vindt Klaas de Lange het belangrijk deze verhalen te vertellen en hij is blij dat Ekoplaza zijn mening deelt.