23 mei 2019 editorial

Zo draag je bij aan minder corporatisme

img

Elke dag samen met leveranciers en collega’s op zoek naar nieuwe kansen. Samenwerken om het morgen, volgende week of volgend jaar weer beter te doen. Niet direct het mes op tafel. Wel elke dag met onze leveranciers in gesprek. Samen nieuwe, onderscheidende producten met meerwaarde ontwikkelen. De samenstelling van het huidige assortiment verbeteren. Of zoeken naar efficiëntere manieren van werken. Uiteraard met het doel samen te bouwen aan het beter bereikbaar en betaalbaar maken van biologische producten bij Ekoplaza.

Wij werken het liefst met mensen en bedrijven met een echte passie voor biologisch. Bedrijven die vaak al tientallen jaren geleden gekozen hebben voor biologisch. Niet voor het geld, maar vanuit het geloof dat biologisch beter is voor ons en onze wereld. Bedrijven ook die kiezen voor 100% biologisch en het er niet “een beetje bijdoen”. Wij gunnen iedereen het zijne. Zijn er niet om aandeelhouderswaarde te creëren, maar willen de boer, hier of in de derde wereld, een gezonde toekomst bieden. Een concurrerende prijs hoort daarbij, maar niet ten koste van alles. Liever een dubbeltje duurder, dan constante prijsdruk in een zoektocht naar de bodem.

Daarom eerst de kwaliteit, dan de juiste prijs. Eerst het product, dan het reclamebudget. Waar regulier gekozen wordt voor steeds groter, goedkoper en meer, kiezen wij liever voor persoonlijk. Ons brood komt “gewoon” van de bakker, niet uit een broodfabriek. Onze slager kent zijn veehouders, in onze hamburger zit geen vlees uit 15 verschillende slachterijen. Onze melk komt uit Nederland, niet elk half jaar een Europese aanbesteding om de laatste cent eruit te wringen. Door dit persoonlijke contact, kennen we de kwaliteit in plaats van blindelings te moeten vertrouwen op een kwaliteitscertificaat.

Biologisch is meer dan alleen een logo op de verpakking. Respect voor elkaar, onze omgeving en geloof in de kracht van goede voeding.