terug naar beter

terugnaarbeter

Soms moet je een stap terugzetten om weer vooruit te gaan. Dat geldt zeker voor de voedselproductie die te ver doorgeschoten en uit balans is. Wij willen terug naar een wereld waar natuur, welvaart en welzijn samengaan. Met zorg voor kwaliteit. Met zorg voor mens en dier. Daar zal iedereen het over eens zijn en dat kunnen we samen bereiken. Wij noemen terug naar beter daarom vooruitgang. Terug naar een levende bodem

Ons land wordt een ‘groene woestijn’. Door chemische bestrijdingsmiddelen in combinatie met het jaar na jaar verbouwen van dezelfde gewassen zoals aardappelen of mais. De grutto en de kieviet zijn bijna helemaal verdwenen omdat er geen beschutte broedplekken zijn in de weilanden. Ook de insecten hebben het moeilijk omdat er geen weidebloemen meer zijn. In 70 jaar tijd is de biodiversiteit met 68% afgenomen. Maar we kunnen het tij samen keren. Met onze telers die niet zo willen omgaan met de natuur.

terugnaarbeter

Onze boeren en telers telen wisselende gewassen om de bodem gezond te houden, zoeken alternatieven om geen chemische bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken en geven ruimte aan de natuur op het boerenerf. Ze telen biologisch uit overtuiging en dat levert voor jou producten vol smaak op. 


terugnaarbeter

Terug naar kleinschalig

Ons land telt te veel dieren op een kleine ruimte. Dat leidt tot veel dierenleed en grote risico’s voor de gezondheid door ziekten die overspringen van dier op mens. Als we dieren houden op een manier die aan de hoogste welzijnseisen voldoet, is dat beter. Onze boeren werken hier met hart en ziel aan en dat kunnen wij samen ondersteunen. Het betekent kleinschaliger werken voor een eerlijke prijs. Zo komt de consumptie van dierlijke producten meer in balans met klimaat, natuur en gezondheid. 


Terug naar de menselijke maat

In een wereld waar alles zoveel mogelijk, zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk moet, raakt er steeds meer uit balans. Door terug te gaan naar de menselijke maat en kleinschaligheid kun je andere keuzes maken en een eerlijke prijs betalen.

Terug naar gezonde voeding

Het aanbod van de meeste supermarkten bestaat voor twee derde uit sterk bewerkte producten die niet passen bij een gezond voedingspatroon. Ons assortiment is 100 % biologisch en wij zijn de meest gezonde supermarkt. 

Terug naar klimaatneutraal

De landbouw in ons land is verantwoordelijk voor 45-65% van de stikstofuitstoot. Het is onze plicht voor toekomstige generaties die zover mogelijk te reduceren. Biologische landbouw belast het klimaat minder. 


Terug naar beter eten

wil je meer weten over beter eten?

Beter Eten is meer variatie. Minder vlees, meer plantaardig. Altijd uit volle grond. Vitaal. Troepvrij. Zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. 

Lees meer over beter eten

pannen