Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Bakken met een ander meel

Ekoplaza wil jou zoveel mogelijk ondersteunen in een gezonde, bewuste leefstijl. Of je bijvoorbeeld nu glutenvrij moet of wil eten, wij proberen zoveel mogelijk producten beschikbaar te maken. Vooral deze ‘nieuwe meel’ willen we je graag laten ontdekken. Neem kikkererwtenmeel, dat is tegenwoordig helemaal hot. Maar ook met onze amandel-, kokos-,  kastanje- en teffmeel kun je eindeloos variëren en nieuwe smaakcombinaties ontdekken.

Your Organic Nature

Bekijk alles 216

Kikkererwtenmeel? It’s SO good!

Houd jij ook van die eindeloze ontdekkingsreis met nieuwe producten en de zoektocht waar je ze voor kunt gebruiken? Wij wel! Neem nou kikkererwtenmeel, door de enorme bindkracht is dit meel ideaal om mee te bakken. Je kunt al een beslagje maken door alleen water toe te voegen. Heb je zin in wat extra's, voeg dan plantaardige melk, eieren of verse kruiden toe.

Maar daar stopt het niet; je kunt het kikkererwtenmeel ook gebruiken in pizzabodems, broden, koekjes of hartige cakes (laat je inspireren door de recepten hieronder!) Door de licht nootachtige smaak krijgen al deze gerechten een heerlijke twist. Ook bij een allergie of dieetwens is dit meel ideaal om te gebruiken, want het is glutenvrij.  

Hoofdgerecht

Superfood pizza met pompoen

3 personen
Bakken

kikkererwtenkoekjes

4 personen

Varieer & experimenteer

Het kan best even wennen zijn, als je met al die verschillende melen aan de slag gaat. Ieder meel heeft namelijk een eigen smaak en structuur, waardoor je ze niet een-op-een kunt vervangen. Amandelmeel is bijvoorbeeld wat vettig en kun je heerlijk verwerken in koekjes en smoothies, zeker als je het combineert met een wat 'droger' meel zoals teffmeel of havermeel. Kastanjemeel heeft een unieke, licht bittere smaak, die erg lekker is in zowel zoete als hartige baksels, maar de smaak wordt snel overheersend. Verdiep je daarom eerst even in de verschillende meelsoorten, voor je aan het experimenteren slaat. 

Heb je zin om gelijk aan het bakken te slaan, laat je dan inspireren door een van onderstaande gerechten!

5x bakken met ander meel

chocoladebrownies van kokosmeel

4 personen
5x bakken met ander meel

Macarons van amandelmeel

4 personen