Wok & grill komkommers met gelakte zalm
Wok & grill komkommers met gelakte zalm

Hoofdgerecht

Wok & grill komkommers met gelakte zalm

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 569 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g zalmfilet, in 4 stukken
250 g rijst, schoongespoeld onder koud water
135 g taugé
2 wok & grill komkommers, gehalveerd en in schuine plakken van 1 cm
2 bosui, in dunne ringetjes
1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
4 el sojasaus
2 el balsamicoazijn
2 el neutrale olie
2 tl sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
2 tl honing
¼ tl witte peper

BEreidings wijze

  1. Maak een marinade van de honing met de balsamico, sojasaus en witte peper en leg de zalmfilet erin. Laat 30 minuten in de koelkast marineren.
  2. Verwarm daarna de oven voor op 180°C.
  3. Leg de zalm in een passend ovenschaaltje en bak 20 minuten in de oven. Bewaar de marinade.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit ondertussen de olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de wok & grill komkommers met de paprika 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de taugé toe met 2 eetlepels van de marinade en bak nog 1 minuut.
  6. Serveer de rijst met de gewokte groenten en de zalmfilet. Garneer met bosui en sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.