Hoofdgerecht
Wok & grill komkommers met gelakte zalm
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 569 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g zalmfilet, in 4 stukken
- • 250 g rijst, schoongespoeld onder koud water
- • 135 g taugé
- • 2 wok & grill komkommers, gehalveerd en in schuine plakken van 1 cm
- • 2 bosui, in dunne ringetjes
- • 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- • 4 el sojasaus
- • 2 el balsamicoazijn
- • 2 el neutrale olie
- • 2 tl sesamzaad, geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 tl honing
- • ¼ tl witte peper
BEreidings wijze
- Maak een marinade van de honing met de balsamico, sojasaus en witte peper en leg de zalmfilet erin. Laat 30 minuten in de koelkast marineren.
- Verwarm daarna de oven voor op 180°C.
- Leg de zalm in een passend ovenschaaltje en bak 20 minuten in de oven. Bewaar de marinade.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de wok & grill komkommers met de paprika 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de taugé toe met 2 eetlepels van de marinade en bak nog 1 minuut.
- Serveer de rijst met de gewokte groenten en de zalmfilet. Garneer met bosui en sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!