Japanse noodlesoep
Japanse noodlesoep

Soep

Japanse noodlesoep

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
250 ml plantaardige variatie op yoghurt kokos
200 g zwarte rijstnoodles
150 g oesterzwammen
100 g kastanjechampignons, gesneden
100 g wortels, gesneden
100 g groene asperges
75 g taugé
20 g Thaise basilicum
4 gedroogde zeewiervellen
4 kruidnagels
3 cm gember, geraspt
3 tenen knoflook, geperst
2 rode uien, in blokjes
2 limoenen, in partjes
2 steranijs
1 paksoi
1 kaneelstokje
1 el sojasaus
½ el chilisaus
½ el sesamolie
Chilivlokken & zeezout naar smaak

BEreidings wijze

  1. Kook 1 liter water voor de groentebouillon.
  2. Plaats een kookpan op middelhoog vuur en bak (zonder de olie) het steranijs, de kruidnagel en de kaneel. Bak het voor twee minuten totdat het lekker begint te ruiken.
  3. Voeg de kokosolie toe en zodra dit gesmolten is, voeg de ui toe.
  4. Bak het mengsel voor een paar minuten op laag vuur en voeg de champignons en de wortel toe. Bak het voor 10 minuten en voeg daarna de gember, de geperste knoflook en de oesterzwammen toe.
  5. Na twee minuten voeg de hete groentebouillon en de kokosyoghurt toe.
  6. Bedek de pan en breng het aan de kook. Laat het sudderen voor 15 minuten.
  7. Kook de noodles (kijk voor de instructies op de verpakking).
  8. Voeg aan de soeppan de sojasaus, de sesamolie, chilisaus, paksoi en de asperges toe. Breng het aan de kook voor 5 minuten.
  9. Verdeel de gekookte noodles over vier kommen en verdeel de bouillon. Vergeet niet de steranijs en het kaneelstokje eruit te halen.
  10. Maak de soep extra lekker met Thaise basilicum, zeewiervellen, taugé en de limoenpartjes. Breng op smaak met zout en chilivlokken

Boodschappen lijst