Een Ekoplaza tegoed

Wat is een Ekoplaza tegoed?

Een Ekoplaza tegoed is een digitale portemonnee in je persoonlijke Ekoplaza account. Bij het bestellen van bepaalde producten die in gewicht kunnen verschillen, wordt een klein bedrag gereserveerd om te voorkomen dat jij achteraf moet bijbetalen. Wanneer het gereserveerde bedrag achteraf niet volledig ingezet blijkt, wordt het bedrag als tegoed bewaard in je Ekoplaza account.


Hoe bouw ik een Ekoplaza tegoed op?

De prijs van sommige producten wordt bepaald aan de hand van het gewicht. Denk daarbij aan kaas of afgewogen groenten. Bij het inpakken van je bestelling wordt het artikel afgewogen om de exacte prijs te bepalen. We brengen bij deze artikelen 10% extra in rekening om te voorkomen dat je later moet bijbetalen. Dit bedrag wordt gereserveerd in jouw ‘Ekoplaza tegoed’. Ook als we een product uit je bestelling toch niet kunnen leveren, storten we het bedrag in jouw tegoed.


Wanneer wordt mijn winkeltegoed uitbetaald?

Bij elke online bestelling wordt het tegoed verrekend. Je kunt er ook voor kiezen om eventueel eerder opgebouwd saldo via de knop 'direct uitbetalen', te laten uitbetalen. Bij een tegoedsaldo van €10,- euro of hoger wordt het bedrag ook automatisch betaald op je rekening. Staat er tegoed in je account en plaats je op korte termijn geen bestelling? Geen zorgen. Het tegoed wordt ook automatisch na 3 maanden uitbetaald en retour gestort op het laatst gebruikte rekeningnummer.


Hoe kan ik de uitbetaling van mijn Ekoplaza tegoed terugzien op mijn bankafschrift?

In de nieuwe webshop werken we samen met payment service provider Adyen. Dit komt terug in de omschrijving op je bankafschrift en is daardoor anders dan je bij Ekoplaza gewend bent. Heb je vragen over betalingen? Neem dan contact op met onze klantenservice.