Miso is een oeroude Japanse smaakmaker. Een smeerbare pasta met een basis van gefermenteerde sojabonen of rijst. Dat fermenteren is superbelangrijk, want dat bepaalt de smaak van de miso. Hoe langer de fermentatie, hoe donkerder de kleur en hoe krachtiger de smaak. TerraSana werkt al jaren samen met de beste misoexperts in Japan. Kleine familiebedrijven die met de grootste passie miso maken. En dan écht op de ouderwetse manier. Hun recepten hebben ze in geen honderden jaren aangepast, de fermentaties duren extra lang (= méér smaak), en hun materialen zijn natuurlijk en authentiek.
Japanse sojasausexperts
En weet je wat bijzonder is? TerraSana’s Japanse sojasausexperts laten shoyu en tamari nét zo lang fermenteren tot ze alle vijf de smaken er op een uitgebalanceerde manier in terug proeven. Dat duurt dus tot wel 18 maanden. Dit is niet zomaar sojasaus, dit is kunst! Ambachtelijker wordt het niet. Als je ziet hoeveel werk het Japanse familiebedrijf heeft aan het maken en perfectioneren van de sojasaus, begrijp je niet hoe een flesje zo betaalbaar kan blijven. Kijk alleen al naar het dagelijks omscheppen van het mengsel in de grote houten vaten (van 100 jaar oud!). Dit gebeurt met grote peddels, handmatig en met zorg. Of het persproces. Meerdere mensen vouwen het shoyumengsel centimeter voor centimeter in doeken. Allemaal met de hand. Deze toegewijde familie doet alles nog steeds zoals de generaties voor hen het deden. Pure ambacht!
Bijzondere variaties rijstnoedels
De glutenvrije rijstnoedels zijn gemaakt van witte, bruine of zwarte rijst. Allemaal uniek in smaak, dikte en textuur. Bijzondere variaties, zoals bruine rijstnoedels met wakame of met pompoen en gember maken elk gerecht weer spannend. Door het glutenvrije aspect, de betaalbare prijs en het gemak waarmee deze reeks klaargemaakt wordt, zijn dit zeer populaire noedels! Dat is heerlijk in zowel Oosterse als Europese gerechten. De noedels van TerraSana hebben een bereidingstijd van slechts 3-5 minuten: super snel klaar! Wist je dat... Deze noedels het mooist van structuur blijven als ze na het koken afgespoeld worden met koud water?
Zelf maken: opgerolde rijsthapjes
Japanners blijven dicht bij de natuur door voedsel uit de directe omgeving en eten van het seizoen te gebruiken. Ook in Europa gaan we steeds bewuster, natuurlijker eten. We willen eten zoals men dat eeuwen geleden al deed. Natuurlijk, vers en zoveel mogelijk onbewerkt. Een écht Japans feestmaal is sushi. En zelf sushi maken is helemaal niet zo moeilijk. Selecteer zelf de ingrediënten die je lekker lijken. Je hebt alleen nog een sushimatje nodig en je moet wellicht een paar keer oefenen met rollen!
TerraSana is al jaren expert in het zorgvuldig uitkiezen van authentieke Japanse producten. Het biologische assortiment is niet alleen uniek in grootte, het is Japans zoals Japans eten hoort te zijn. Ben jij benieuwd naar wat de Japanse keuken allemaal te bieden heeft? Wil je nieuwe smaken ontdekken of leren koken met typisch Japanse producten? Lees er alles over in het boekje van TerraSana.
Notenpasta's simpel en bijzonder
De kracht zit ‘m vaak in de eenvoud van de producten. Neem bijvoorbeeld de notenpasta’s: deze worden gemaakt volgens een heel simpel proces, waarbij de noten in de juiste samenstelling gemalen worden en in een potje worden gedaan. Juist omdat het zo simpel is, is het belangrijk dat de grondstoffen de beste kwaliteit hebben. Een verschil dat je proeft!
Pasta met bijzondere ingrediënten
Door het gebruik van bijzondere ingrediënten zoals kurkuma, kastanje en brandnetel zet je echt een bijzondere pasta op tafel! Ook als je niet zo vaak voor pasta kiest, omdat je geen of minder tarwe eet, dan zijn deze pasta’s wat voor jou. Zes van de pasta’s zijn namelijk glutenvrij en bevatten geen tarwe! Ze zijn gemaakt op basis van linzen, kikkererwten of bieten. Bijzonder lekker én glutenvrij! Om het authentieke Italiaanse aspect te benadrukken, zijn de pasta’s zo uniek en Italiaans mogelijk gehouden, wat je terugziet aan de (ietwat ingewikkelde ;)) namen. Ook de vorm van de pasta is écht Italiaans; de pennette is net dunner en korter dan normale penne en gnocchetti is een Zuid-Italiaanse versie op gnocchi, gemaakt van tarwe.
Producten voor gezonde leefstijl
De producten van TerraSana sluiten goed aan bij een gezonde leefstijl; ze zijn grotendeels veganistisch, bevatten weinig vet, geen suikers, zijn vaak gefermenteerd en combineren uitstekend met veel groenten. Perfect voor iedereen die bewust met voeding omgaat. TerraSana maakt producten die je met trots op tafel zet. Het zijn producten met een verhaal!