Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Liever suikerbewust!

100% genieten van 0% toegevoegde suikers! Om dit te bereiken is de bewustwording van wat je zoal eet en dus aan suikers binnenkrijgt een heel belangrijke eerste stap. Suikers vind je namelijk niet alleen in zoetigheden, zoals snoepjes en frisdrank maar juist ook in allerlei voedingsmiddelen waarvan je het niet zou verwachten. Wat dacht je van pastasauzen, falafel, paté of soep?Ongemerkt en ongevraagd krijgen we hierdoor veel verborgen suikers binnen. En dat is geen gezonde zaak want ons lichaam is niet ingesteld op zulke hoeveelheden suiker. 

Bij Ekoplaza willen we je zoveel mogelijk ondersteunen in een gezonde leefstijl en daarom bieden we een breed assortiment aan zonder deze verborgen suikers. Met deze producten kun je aan de slag met ‘suikerbewust eten’!

Ga je minder suikers eten, dan wordt je verlangen naar zoetigheid vanzelf minder

Ongezoet genieten

Nooit meer suiker?

Ben je suikerbewust bezig, dan wil dat niet zeggen dat je helemaal geen suiker meer binnenkrijgt. Sterker nog, dat is gewoonweg niet mogelijk. 'Suikers' zitten namelijk bijna overal in, ook in zuivelproducten, fruit en groente. Dit zijn suikers in hun meest natuurlijke vorm. Bij suikerbewust genieten draait het niet om deze suikers; het gaat vooral om het weglaten van 'geraffineerde suikers'. Dit zijn bewerkte suikers, die in vele verschijningsvormen in onze voeding terechtkomen.

Een product 'zonder toegevoegde suikers', kan wel van nature aanwezige suikers bevatten 

Onze ambassadeur Eva van Zeeland van Missnatural.nl legt het uit: “Toen ik meer over suiker leerde, viel ik bijna achterover van verbazing. Via onze voeding krijgen we namelijk veel meer suiker binnen dan we denken. Wil je de suiker in je voeding beperken, of zelfs helemaal schrappen, dan moet je als een soort Sherlock Holmes met een vergrootglas de piepkleine lettertjes op alle verpakkingen in de supermarkt lezen," merkte ze. “Je hebt bovendien een extra studie nodig om alle suikers in de voeding op te sporen, want soms staat het onder mysterieuze namen als‘trehalose’ of ‘isoglucose’ op het etiket. Het is echt speuren!”

De suikerlijst

Wil je suikerbewust leven, dan is het lezen van etiketten in het begin een hele uitdaging. We zetten de meest gebruikte termen voor (verborgen) suiker voor je op een rijtje:

  • Dextrose
  • Fructose(stroop)
  • Sucrose
  • Melasse(stroop)
  • Sacharose
  • Maisstroop

Zuidvruchten

Bekijk alles 70

Natuurlijk zoet

Zonder geraffineerde suikers kun je natuurlijk nog wel genieten van zoetigheid. Een goed voorbeeld is uiteraard fruit! Met rijpe vruchten geef je een zoete twist aan toetjes, salades en warme gerechten. Meng eens wat blokjes perzik door de rijst of laat je verrassen door de combinatie van appel en geitenkaas in een frisse salade.

Rijpe bananen zijn een ideaal zoetmiddel voor baksels, toetjes en smoothies!

Maar dan zijn we er nog niet! Wat dacht je bijvoorbeeld van gedroogde vruchten? Dadels, abrikozen of pruimen vormen een heerlijke, natuurlijke traktatie. Heb je zoete trek, neem een handje vruchten of verwerk ze in een gezonde snack, zoals de balletjes hiernaast.