Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Plastic soep = linke soep
Ekoplaza is een biologische én Plastic Soup Proof supermarkt. Door samenwerking met de Plastic Soup Foundation zorgen we voor een gezondere wereld. Plastic een ver van jouw bed show? Plastic komt letterlijk weer op je bord terecht. En dan is het écht linke soep.

Door middel van de Ekoplaza spaarcampagne was het mogelijk om jouw bijdrage te leveren aan deze plastic soep. En wat hebben we veel donaties ontvangen! Ontzettend bedankt voor jullie massale inzendingen, door jullie steun hebben we dit mooie bedrag weten te verzamelen.

Na de 8 weken durende campagne, zijn alle spaarkaarten geteld. De spaarcampagne heeft tot een bedrag geleid van maar liefst 15.735 euro! Wat zijn wij trots op jullie als klant voor alle maatschappelijke betrokkenheid. Het is een mooi bedrag waar wij erg blij mee zijn! 

Eric Seleky namens Plastic Soup Foundation:

“We zijn echt ontzettend blij met deze donatie. Het steunt onze missie om mensen bewust te maken van dit mondiale probleem. Maar vooral om maatregelen te treffen en te voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in de zee terecht komt.”

Bekijk hoe je de missie van Plastic Soup Foundation nog extra kunt ondersteunen. 

 

Word donateur!

Bordje plastic: eet smakelijk...

Veroorzakers plastic soep
Steeds meer plastic afval drijft in de oceanen en zeeën. Door verwering en zonlicht valt dat in kleine stukjes uiteen met als gevolg: plastic soep. Veroorzakers zijn ondermeer plastic zwerfafval én verborgen microbeads in verzorgingsproducten, zoals tandpasta. Ekoplaza is de enige supermarkt met een #zeroplastic cosmetica-afdeling.

Oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn onze belangrijkste zuurstofleveranciers. Meer dan de helft van de wereldbevolking haalt zijn eten uit oceanen. Plastics bestaan vaak uit giftige stoffen, zoals hormoonverstoorders, die uiteindelijk én het water én het land aantasten. Met grote gevolgen voor de daar levende dieren! Via de voedselketen krijg jij het plastic uiteindelijk weer op je bord geserveerd. Zo bedreigt de plastic soep ook jouw gezondheid.

Plastic kiss
In duizenden verzorgingsproducten zitten ten minste 67 verschillende soorten microplastics. Die belanden in het riool waar ze niet uitgefilterd kunnen worden. Botanique was 1 van de allereerste verzorgingslijnen die echt 100% vrij is van microplastics. Inmiddels is de hele cosmetica-afdeling van Ekoplaza #zeroplastic. Ook de make-up, zoals lippenstift en de dameshygiëne, zoals tampons! Verder weert Ekoplaza plastic zoveel mogelijk door:

  • Al het afval te scheiden en indien mogelijk her te gebruiken.
  • Producten zoveel mogelijk in composteerbare folie en etiket (herkenbaar aan kiemplantlogo) te verpakken. Deze breekt binnen 90 dagen af.
  • Bij aanlevering aan de winkels geen plastic plakband te gebruiken (al tientallen kilometers plastic bespaard).
  • Plastic seals bij rolcontainers af te schaffen (100 kilo plastic besparing per week).
  • Een big shopper van PET te verkopen; volgens Milieucentraal het meest milieuvriendelijk. Dankzij de 1 euro statiegeld eindigt de tas niet als zwerfafval.

Check: bij de flessen inleverautomaat vind je een knop waarbij je het statiegeld kunt doneren aan de Plastic Soup Foudation.

Eén grote puinhoop?
Ook Ekoplaza ambassadeur en Olympisch Surfkampioen Dorian van Rijsselberghe steunt ons. Geboren op een biologisch-dynamische boerderij op Texel houdt hij van de natuur.

Hij heeft grote zorgen om het milieu: “Het is ongelooflijk welke enorme puinhopen ik in het water aantref. Soms kan ik niet verder surfen omdat er teveel plastic aan de vin hangt. Waar zijn we mee bezig met z’n allen? We moeten stoppen om één grote teringzooi van de planeet te maken.”