VOgelbescherming

vogelbescherming-vogelnestje
Wie bewust nadenkt over zijn levensstijl denkt ook na over het land waar zijn voedsel vandaan komt. Eerlijk eten kan alleen groeien op land dat eerlijk bewerkt wordt, zonder kunststoffen of bestijdingsmiddelen. Daar heb jij niet alleen profijt van doordat het voedzame producten oplevert, ook de vogels profiteren hiervan. Een gezond bodemleven zorgt namelijk voor veel biodiversiteit en de groei van bloemen en kruiden. Dat levert voor de vogels eten op in de vorm van insecten die op deze kleurige planten in de weilanden afkomen.

Draag bij aan een betere vogelstand

In de supermarkt maak je beslissingen die rechtstreeks gevolgen hebben voor vogels en natuur. Biologische landbouw draagt bij aan een gezond bodemleven en is dus goed voor de (weide)vogels. Door je biologische boodschappen bij Ekoplaza te doen draag je bij aan een betere vogelstand. Zo’n beslissing kan alleen als je goed geïnformeerd bent. En zo komen Vogelbescherming Nederland en Ekoplaza dit jaar samen als logische partners.

Vogelbescherming en ekoplaza slaan de handen ineen!

31 mei 2017 tekenden we een samenwerkingsovereenkomst met als doel om ons samen in te zetten voor een rijker en natuurlijker boerenland. Door onze vogelvriendelijke producten krijgen de boerenlandvogels een kans en de boeren die zich inzetten voor de natuur een eerlijke prijs. Dat is LKKRDR voor de boer, maar ook voor de vogels!

Zowel wij als Vogelbescherming zien de noodzaak om samen te werken. De biodiversiteit op het platteland holt al tientallen jaren achteruit. Vogels, vlinders, bijen en andere insecten sterven uit, als gevolg van de intensieve landbouw. Het gebruik van veel landbouwgif zorgt voor een onleefbaar klimaat. Zo is de veldleeuwerik met een afname van 95%  inmiddels een zeldzaamheid en tonen onderzoeken in Duitsland en Nederland aan dat ook insecten dramatisch afnemen.

Consumenten die kiezen voor biologisch, maken een bewuste keuze voor een leefbaar klimaat. Als biologische supermarkt vinden we het niet meer dan logisch om voortrekker te zijn in een breed assortiment aan vogelvriendelijke producten. Samen met Vogelbescherming werken we aan een uitbreiding van dit assortiment.