weerribben zuivel ambachtelijke zuivel

weerribbenzuivel-klaasdelange-koeien

Het assortiment van Weerribben Zuivel bestaat uit meer dan 50 producten. Daarmee hebben ze voor elk wat wils! De producten worden zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat betekent vooral dat de producten de tijd krijgen om smaak te ontwikkelen en dat de productiemethodes erg lijken op die van vroeger.

Yoghurt Griekse stijl

Yoghurt Griekse stijl

Weerribben zuivel - 500 Gram


Goed voor de vogels

De biologische melk van Weerribben Zuivel is extra goed voor boerenlandvogels en voldoet aan strenge criteria die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland. De zuivel mag daarom dan ook het logo van Vogelbescherming Nederland dragen. 

Meer over vogels

weerribbenzuivel-biodynamisch-landvogelbescherming
weerribbenzuivel-klaasdelange-koeien

Een echt familiebedrijf

De boerderij Weerribben Zuivel van Klaas en Annie de Lange is al generaties van familie De Lange. In de jaren ’80 nam Klaas de boerderij over. Samen met zijn vader besloot hij om te schakelen naar een biologische melkveehouderij; dat paste veel beter bij de bijzondere omgeving en hun ideale manier van koeien houden.

Geen anonieme coöperaties

Omdat Klaas het jammer vond dat zijn melk ‘anoniem’ verdween in de melktanks van een coöperatie, nam hij het besluit om zelf zuivelproducten te gaan maken van zijn melk, zodat ‘zijn melk’ ook herkenbaar was voor klanten. Door het grote succes werd al snel besloten tot de bouw van een melkfabriekje. Vanuit deze fabriek komen de producten van Weerribben Zuivel nu in heel Nederland terecht. 

Foto's door Ingrid Hofstra

weerribbenzuivel-klaasdelange-zuivel

Zuivel inspiratie

Cum Laude Awards

De volle Kwark en de Yoghurt Griekse stijl van Weerribben Zuivel zijn onlangs in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Cum Laude awards. Beide producten kregen het cijfer 9. Klaas de Lange doet er niet geheimzinnig over: "Onze zuivel wordt direct op de boerderij verwerkt. Doordat we de tijd nemen om de kwark rustig uit te laten lekken (in plaats van centrifugeren of melkpoeder toe te voegen) krijgt de kwark een mooie volle smaak. Het totale proces van kwarkbereiding duurt bij ons ongeveer 24 uur, om de beste smaak te ontwikkelen. De manier waarop wij kwark maken is uniek in Nederland, en wellicht in de wereld.”