weerribben zuivel ambachtelijke zuivel

Het assortiment van Weerribben Zuivel bestaat uit meer dan 50 producten, en hebben daarmee voor elk wat wils. De producten worden zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat betekent vooral dat de producten de tijd krijgen om smaak te ontwikkelen en dat de productiemethodes erg lijken op die van vroeger.

biologische zuivel

Goed voor de vogels

De biologische melk van Weerribben Zuivel is extra goed voor boerenlandvogels en voldoet aan strenge criteria die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland. De zuivel mag daarom dan ook het logo van Vogelbescherming Nederland dragen. Door schaalvergroting in de landbouw zijn veel vogels verdwenen, die op de boerenerven en in weilanden broeden en hun voedsel zoeken.

image
image

Een echt familiebedrijf

De boerderij Weerribben Zuivel van Klaas en Annie de Lange is al generaties van familie De Lange. In de jaren ’80 nam Klaas de boerderij over. Samen met zijn vader besloot hij om te schakelen naar een biologische melkveehouderij; dat paste veel beter bij de bijzondere omgeving en hun ideale manier van koeien houden. Omdat Klaas het jammer vond dat zijn melk ‘anoniem’ verdween in de melktanks van een coöperatie, nam hij het besluit om zelf zuivelproducten te gaan maken van zijn melk, zodat ‘zijn melk’ ook herkenbaar was voor klanten. Door het grote succes werd al snel besloten tot de bouw van een melkfabriekje. Vanuit deze fabriek komen de producten van Weerribben Zuivel nu in heel Nederland terecht.