dr. goodfood

dr-goodfood
Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Met de opkomst van moderne medicijnen in de westerse wereld is deze verbinding grotendeels kwijtgeraakt. Tegenwoordig is er door een groeiende groep mensen interesse in de connectie tussen gezondheid, voeding en het immuunsysteem. Vorig jaar startte Nature & More de campagne Dr. Goodfood, waar wij onze Ekoplaza winkels bij aan hebben gesloten. Ook dit jaar wil Dr. Goodfood consumenten helpen om hun gezondheid te verbeteren met bijzondere recepten en deskundig advies!  

Groente & fruit

Voeding die bij je past

“Er komen steeds meer publicaties die gunstige verschillen tussen biologische en niet-bio voeding laten zien. Ook al vindt men dit geen ‘hard bewijs’. Voor het onderhouden en verbeteren van je gezondheid kan zelfs een kleuter begrijpen dat biologisch voedsel gezonder is dan geknutseld voedsel. Het gaat er om meer mensen hiervan bewust te maken. Daarbij is het heel belangrijk dat je vooral veel plantaardig voedsel eet, zoals groente, fruit, kruiden, noten en zaden, peulvruchten, granen, en paddenstoelen.

Personalised nutrition

Je hoeft niet per se veganist te worden. Binnen de regels van gezonde voeding kun je kijken waar jouw lichaam verder behoefte aan heeft. Met deze ‘personalised nutrition’ had men in de oude geneeskunde al heel veel ervaring. Gezonde voeding die bij je past. Daar gaat het over. Dat is de wetenschap nu ook aan het ontdekken.”

Gezonde recepten

Eet jezelf gezond!

Anna Kruyswijk (a.k.a. Dr. GoodFood) heeft 30 jaar een praktijk als arts gehad. Sinds 2008 behandelt ze geen patiënten meer, maar richt ze zich vanuit haar organisatie 'Jouw Voeding' uitsluitend op het geven van cursussen en onderwijs over voeding en gezondheid. En laat ze daar nou eens hele fijne recepten bij hebben!

Om je lichaam te ontgiften is zwavelhoudende voeding van belang, dit bevrodert de werking van je lever, nieren en darmen. Veel zwavelhoudende producten zijn verwerkt in oranje soep. Win-win, lekker eten en tegelijk je lichaam ontgiften!

Wil jij 's zomers ook graag lichter verteerbaar, 'koeler' voedsel? Fruit is hiervoor erg geschikt. Je lichaam heeft enzymen nodig voor de vertering. De combinatie van ananas, kiwi en mango zorgt er voor dat de vertering optimaal in balans is!

Een combinatie van ingrediënten die ontstekingen kunnen remmen en een slijoplossend effect hebben, vind je in ui, knoflook en salie. Met deze groentesoep kun je dus écht het gevecht aangaan met jouw verkoudheid!

Dr. Goodfood

vitatas-groente-en-fruit

Eet jezelf gezond!

Lees er alles over

groenten-kist

Foodfixes tot nu toe!

Bekijk alle video's

dr-goodfood

Anna kruyswijk stelt zich voor

Leer haar kennen!