altijd eerlijk

familie-bedrijven
Een goed product komt voort uit een goede keten, daarom werkt Ekoplaza met al haar leveranciers samen. We kiezen ervoor om met leveranciers afspraken voor de lange termijn te maken en niet elk jaar de bodemprijs, eventueel via een tender, op te zoeken. Dankzij een juist ketenbeheer kun je een veilig en goed product bieden en investeren op een steeds betere en meer duurzame keten.
jarenlange-samenwerkingen
fairtrade

Jarenlange samenwerkingen

Ekoplaza werkt graag samen met boeren, telers en producenten die voortdurend kijken hoe zij hun bedrijf kunnen verbeteren. Dit houdt in dat zij op de lange termijn strategieën hebben en investeren in een duurzame ontwikkeling van het bedrijf. We bouwen jarenlange relaties op tussen onze inkopers en leveranciers. We kijken samen naar de trends, kansen en benodigde stappen om een steeds beter assortiment te verkrijgen.

Fairtrade bij Ekoplaza

Ekoplaza wil enkel producten verkopen die op eerlijke wijze zijn geproduceerd. Van onze leveranciers eisen wij daarom altijd een eerlijk product. Ondanks dat er niet altijd een officieel logo op de verpakking staat, wordt er aandacht besteed aan de Fairtrade principes. Op dit gebied verlangen wij van onze leveranciers dat zij volgens de criteria van de 8 fundamentele ILO-conventies.

Familiebedrijven

Grootschalige landbouw is ons grootste exportproduct. De bodem wordt uitgeput en droog, de dieren opgehokt en het zaad veredeld. Wij ondersteunen  juist familiebedrijven. Zaad is de bron van het leven. Respect voor de natuur zorgt dat deze bewaard blijft voor toekomstige generaties. Wij denken dat ons voedsel in betere handen is bij familiebedrijven met de menselijke maat dan bij een handvol multinationals. Daarom steunen we deze familiebedrijven en werken we zoveel mogelijk samen. Voor een betere toekomst.

samenwerking-gezin
samenwerking-natuur
samenwerking-telen

Samen een gezonde samenwerking

Bij Ekoplaza kiezen we niet voor de bodemprijs, maar vragen wij onze leverancier een goede kwaliteit aan te leveren. Door de teler en producent de juiste prijs te geven, kunnen zij zich ontwikkelen en een steeds beter product aanbieden. Producten zonder vulstoffen of kunstmatige E-nummers, verpakt in een composteerbare folie en geproduceerd in een bedrijf wat draait op groene stroom, dat gaat niet samen met een bodemprijs. Maar juist deze punten zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde wereld. Deze juiste prijs noemen we bij Ekoplaza een ‘gezonde samenwerking’. Het gaat hierbij om jarenlange relaties, eerlijke afspraken en aandacht voor FairTrade, mensenrechten en werkomstandigheden.

Geen leveranciers onzeker laten ondernemen door niet aan te geven of je morgen ook nog afneemt, maar gewoon voor het hele seizoen afspraken maken. Dat is de manier waarop Ekoplaza wil werken. Wij kiezen niet voor het periodiek tenderen van houdbare producten, maar ‘gewoon’ voor inkopers die een jarenlange goede relatie opbouwen en samen zoeken naar verbeteringen in kwaliteit, duurzaamheid en kosten. Deze continuïteit is voor ons duurzaam. Ook al zijn we ons bewust dat dit helaas niet gewoon is, blijven we achter onze keuzes staan en dat geeft onze mensen en relaties een berg extra werkplezier. Het is die gezamenlijke passie die bijdraagt aan het huidige succes van Ekoplaza. 

Veel van onze leveranciers zijn grondleggers van biologisch, lang voordat biologisch ooit bekend was bij het grote publiek. Laat staan dat het toen commercieel interessant was. Het is puur vanuit de overtuiging dat biologisch de enige juiste manier was, dat deze bedrijven hebben gekozen om al meer dan 20 en soms zelfs 30 jaar met ons samen te werken. Door altijd de juiste prijs te hebben afgestemd, konden deze mooi bedrijven blijven bestaan en hun product op hun biologische en pure manier blijven aanbieden. Nooit hebben zij concessies moeten doen vanwege prijsdruk en daardoor garanderen zij nog steeds hun prachtige producten.