bio lekker voor je

Dit is hét moment om de wereld van morgen te veranderen! Kiezen voor biologisch is lekker voor jou en de toekomst. We zien allemaal hoe krachtig de natuur tot leven komt als we haar een beetje met rust laten. En laat dat nou net de kern zijn van alles waar biologische boeren voor staan! Zij werken mét de natuur.


wat betekent biologisch?

Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. Daarnaast bevatten biologische producten geen chemisch/synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Biologische producten herken je aan het Europees biologisch keurmerk. Dieren kunnen naar buiten en hebben ook binnen veel licht en ruimte. Als je op een product biologisch, organic, bio, eko of eco ziet staan, moet het voldoen aan de Europese biologische wettelijke voorwaarden. 

Kiezen voor biologisch

Biologische producten worden geproduceerd door boeren en telers die ervoor kiezen om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen. Voor biologisch eten en drinken gelden strenge regels omtrent het gebruik van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen, bijvoorbeeld kunstmest om gewassen sneller te laten groeien, bij de verwerking van landbouwproducten. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Er worden geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen toegevoegd. 


Drie jaar durende campagne

Biologisch eten en drinken is lekker voor jou én voor de wereld. Dat is de boodschap van de driejarige EU-campagne die Food Cabinet in samenwerking met Bionext, ketenorganisatie voor biologische sector, heeft ontwikkeld. De campagne ‘Bio lekker voor je’ laat zien hoe biologisch binnen een duurzame en bewuste lifestyle past met als doel de keuze hiervoor nog vanzelfsprekender maken. Biologische producten herken je eenvoudig aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).