Hoofdgerecht
Verse ravioli met zalm, waterkers en champignons
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 870 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g verse ravioli 4 kazen
- • 250 g champignons, in plakjes
- • 100 g waterkers, in grove stukken
- • 125 ml slagroom
- • 2 moten wilde sockeye zalmfilet
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt of geperst
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • Handvol Parmigiano Reggiano flakes
- • Kneep citroensap
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit de knoflook en sjalot glazig in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak bruin.
- Bak de zalm in een andere pan in een beetje olie tot hij een mooi bruin korstje heeft (hoelang hangt af van de dikte van de zalm).
- Schep intussen de waterkers door de champignons en bak kort en al omscheppend tot het een beetje slinkt. Giet de slagroom erbij en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bereid tevens de ravioli zoals op de verpakking staat.
- Verdeel het champignon-waterkersmengsel over twee warme borden, schep de ravioli erbij en de zalm en garneer met parmezaan en waterkers.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Verse ravioli 4 kazen
4,59 250 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Grillo Viognier
11,49 75 cl
removeadd product to cart - Sockeye zalmfilet met vel
11,99 180 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano flakes
4,09 80 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023. Wijntip: Santra Tresa Grillo Viognier! Deze wijn is een mooie combinatie van de twee druivenrassen. Ze worden apart van elkaar gefermenteerd waarna de wijn 4 maanden rust op eigen gisten. Opvallend fris met een mooie zwoele afdronk en heerlijk te combineren met zalm en pasta.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!