Roergebakken paksoi met gemarineerde biefstuk en noten
Roergebakken paksoi met gemarineerde biefstuk en noten

Hoofdgerecht

Roergebakken paksoi met gemarineerde biefstuk en noten

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g biefstukreepjes
2 paksoi, in reepjes
1 lenteui, in ringetjes
1 el gemengde noten, grof gehakt
MARINADE:
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 citroen, het sap
4 el olijfolie
3 el gembersiroop
2 el sojasaus
1 el balsamicoazijn

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar en marineer hierin de biefstukreepjes ca. 30 minuten.
  2. Verhit 1 el olie in een wok of grote pan en bak de biefstukreepjes rondom snel bruin. Schep het vlees uit de pan.
  3. Verhit de wok opnieuw op hoog vuur en roerbak de paksoi, lenteui en nootjes ca. 1 minuut. Blus af met een beetje marinade en roer goed door.
  4. Verdeel de paksoi over 4 borden en leg de reepjes rosbief erop. Breng intussen de rest van de marinade aan de kook in de wok, haal van het vuur en serveer er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip: Soleillade Rouge. Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.