Salade
Peulvruchten-bloemkoolsalade met bramen en verse kruiden
- • Salade
- • 4 personen
- • 246 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 blik boterbonen, afgespoeld en uitgelekt
- • ½ blik groene dupuis linzen, afgespoeld en uitgelekt
- • ½ bloemkool, in roosjes
- • 1 bakje bramen
- • 4 bosuitjes, in dunne ringen
- • ½ citroen, het sap
- • 4 el olijfolie
- • Handvol verse kruiden zoals peterselie of dille, grof gehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Zet ze hoog in de oven en bak +/- 15 minuten tot ze beetgaar en mooi geroosterd zijn.
- Meng de roosjes bloemkool met de boterbonen, linzen, bosui en bramen.
- Klop een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en zout en peper en meng erdoor.
- Verdeel de verse kruiden erover en schep voorzichtig om.
Boodschappen lijst
- Dille in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuk
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Groene Dupuis linzen
1,69 400 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Boterbonen
1,49 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!