Salade
Peulvruchten-bloemkoolsalade met bramen en verse kruiden
- • Salade
- • 4 personen
- • 246 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 blik boterbonen, afgespoeld en uitgelekt
- • ½ blik groene dupuis linzen, afgespoeld en uitgelekt
- • ½ bloemkool, in roosjes
- • 1 bakje bramen
- • 4 bosuitjes, in dunne ringen
- • ½ citroen, het sap
- • 4 el olijfolie
- • Handvol verse kruiden zoals peterselie of dille, grof gehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Zet ze hoog in de oven en bak +/- 15 minuten tot ze beetgaar en mooi geroosterd zijn.
- Meng de roosjes bloemkool met de boterbonen, linzen, bosui en bramen.
- Klop een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en zout en peper en meng erdoor.
- Verdeel de verse kruiden erover en schep voorzichtig om.
Boodschappen lijst
- Dille in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuk
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!