Salade
Peulvruchten-bloemkoolsalade met bramen en verse kruiden
- • Salade
- • 4 personen
- • 246 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g boterbonen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g groene linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 125 g bramen
- • 4 bosuitjes, in dunne ringen
- • ½ bloemkool, in roosjes
- • ½ citroen, het sap
- • 4 el olijfolie
- • Handvol verse kruiden, bijv. peterselie of dille, grof gehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Zet ze hoog in de oven en bak +/- 15 minuten tot ze beetgaar en mooi geroosterd zijn.
- Meng de roosjes bloemkool met de boterbonen, linzen, bosui en bramen.
- Klop een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en zout en peper en meng erdoor.
- Verdeel de verse kruiden erover en schep voorzichtig om.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Groene linzen
2,39 400 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Boterbonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!