Peulvruchten-bloemkoolsalade met bramen en verse kruiden
Peulvruchten-bloemkoolsalade met bramen en verse kruiden

Salade

Peulvruchten-bloemkoolsalade met bramen en verse kruiden

  • Salade
  • 4 personen
  • 246 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 blik boterbonen, afgespoeld en uitgelekt
½ blik groene dupuis linzen, afgespoeld en uitgelekt
½ bloemkool, in roosjes
1 bakje bramen
4 bosuitjes, in dunne ringen
½ citroen, het sap
4 el olijfolie
Handvol verse kruiden zoals peterselie of dille, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Zet ze hoog in de oven en bak +/- 15 minuten tot ze beetgaar en mooi geroosterd zijn.
  3. Meng de roosjes bloemkool met de boterbonen, linzen, bosui en bramen.
  4. Klop een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en zout en peper en meng erdoor.
  5. Verdeel de verse kruiden erover en schep voorzichtig om.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer