Hoofdgerecht
Pad Thai
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 463 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g noedels
- • 250 g kipdijbeenfilet, in stukjes
- • 200 g taugé
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 lente uien, in dunne ringetjes
- • 1 limoen, in partjes
- • 1 rode peper, fijngehakt
- • 1 flesje pad Thai wok saus
- • 3 el sojasaus
- • 1 el olie
- • 1 tl arrowroot
- • Handje koriander, grof gehakt
- • Handje cashewnoten, grof gehakt
BEreidings wijze
- Meng de arrowroot door de sojasaus en giet dit in een platte schaal over de stukjes kip. Meng goed en laat 10 minuten marineren.
- Week de noedels kort in heet water, tot ze net beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en rode peper 1 minuut, tot de geuren goed vrijkomen. Doe de gemarineerde kip erbij en wok hoog vuur gaar. Laat de taugé en noedels 30 seconden meebakken, schep de saus erdoor en warm alles nog even goed door.
- Serveer de pad thai op een grote schaal of in kommetjes. Strooi de lente-ui, koriander en cashewnoten erover en leg er wat partjes limoen bij.
Boodschappen lijst
- Thaise rijstnoedels
3,09 250 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Arrowroot
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
9,24 330 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
3,99 250 ML
removeadd product to cart - Taugé
1,29 135 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Viognier
7,99 750 Ml
removeadd product to cart - Thaise woksaus pad thai
2,29 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst Wijntip! Deze Elemental Viognier heeft zacht steenfruit als perzik en abrikoos, witte bloemen, verrassend fris en toch zacht en lang in de nasmaak. Alles wat we zoeken om de vele smaken in dit gerecht te ondersteunen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!