Hoofdgerecht

Pad Thai

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 463 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g noedels
250 g kipdijbeenfilet, in stukjes
200 g taugé
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 lente uien, in dunne ringetjes
1 limoen, in partjes
1 rode peper, fijngehakt
1 pakje pad Thai woksaus
3 el sojasaus
1 el olie
1 tl arrowroot
Handje koriander, grof gehakt
Handje cashewnoten, grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Meng de arrowroot door de sojasaus en giet dit in een platte schaal over de stukjes kip. Meng goed en laat 10 minuten marineren.
  2. Week de noedels kort in heet water, tot ze net beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en rode peper 1 minuut, tot de geuren goed vrijkomen. Doe de gemarineerde kip erbij en wok hoog vuur gaar. Laat de taugé en noedels 30 seconden meebakken, schep de saus erdoor en warm alles nog even goed door.
  4. Serveer de pad thai op een grote schaal of in kommetjes. Strooi de lente-ui, koriander en cashewnoten erover en leg er wat partjes limoen bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017. Wijntip! Mr. Wildman Viognier, met zacht steenfruit als perzik en abrikoos, witte bloemen, verrassend fris en toch zacht en lang in de nasmaak.