Noodlesoep van raap met gepocheerde kip
Noodlesoep van raap met gepocheerde kip

Soep

Noodlesoep van raap met gepocheerde kip

  • Soep
  • 3 personen
  • 404 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
150 g shiitakes, in plakjes
120 ml coconut aminos
120 ml mirin
60 ml rijstazijn
6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
5 cm gember, geschild en fijngehakt
4 stengels bosui, in ringen
2 kipfilets (of vega(n) alternatief)
1 raap, geschild en met de hand of een spiraalsnijder in noodles gesneden (of kant-en-klare noodles naar keuze)
1 paksoi, in reepjes
1 grote of 2 kleinere winterpeen, geschild en in dunne reepjes
3 el zonnebloemolie
2 el sesamzaad
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember voor ca. 2 minuten. Voeg de shiitakes toe en bak deze 5 minuten mee. Blus af met de bouillon, coconut aminos, mirin en rijstazijn en breng aan de kook.
  2. Leg de kipfilets in de bouillon en laat deze tegen de kook aan pocheren voor ca. 20 minuten of totdat ze goed gaar zijn. Haal de filets uit de bouillon en laat ze even afkoelen op een snijplank. Snijd er dunne plakjes van.
  3. Kook de raapnoodles in de bouillon voor ca. 4 minuten. Voeg dan de paksoi toe en gaar 1 minuut mee.
  4. Verdeel de bouillon met groenten over 2 of 3 kommen en leg de gepocheerde kip, rauwe wortel en bosui erop. Bestrooi met sesamzaad en eventueel wat zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.