Hoofdgerecht
Noedels met asperge, paprika en taugé
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 511 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • witte asperges ca. 16 (4 pp), geschild en harde uiteinden eraf
- • groentebouillon 200 ml, koud
- • sojasaus 2 el
- • oestersaus 2 el
- • sesamolie 2 tl
- • maiszetmeel 2 el
- • wok olie 1 el
- • rode paprika 2, in reepjes
- • gember 2 cm, geschild en fijngehakt
- • taugé 250 g
- • noedels (ramen boekweit shiitake) pak van 280 g
- • bosui 6, in ringetjes
- • cashewnoten 2 handjes, grof gehakt
- • optioneel: sesamzaad voor erover
BEreidings wijze
- Breng ruim water aan de kook en laat de asperges hierin 8 minuten koken; draai het vuur uit en laat ze zo nog 5 minuten nagaren.
- Roer intussen een gladde saus van de groentebouillon met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en het maiszetmeel.
- Haal de asperges met een knijper of schuimspaan uit de pan (het kookvocht wordt nog gebruikt). Laat ze even afkoelen en snijd dan in stukken.
- Verhit de wokolie in een bakpan en roerbak de paprika, gember en asperges ca. 3 minuten. Voeg de saus toe, breng aan de kook, draai het vuur na 1 minuut doorkoken laag en bak al roerend tot de groenten beetgaar zijn.
- Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in het aspergewater.
- Voeg de taugé toe aan het groentemengsel en bak heel kort mee.
- Meng de afgegoten noedels door de groenten. Verdeel over kommen of borden. Bestrooi met bosui, cashewnoten en eventueel wat sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Asperges
4,49 280 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
18,25 1 Liter
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Taugé
1,39 135 Gram
removeadd product to cart - Ramen boekweit shiitake
6,99 280 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Cashewnoten
20,49 1 kg
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!