Hoofdgerecht
Gevulde pompoen met groentestoof en oude kaas krokant
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 350 g knolselderij
- • 300 ml vloeibaar bouillonblokje kip
- • 200 g wortel
- • 180 g champignons
- • 150 g spruiten
- • 100 ml rode wijn
- • 80 g oude kaas, geraspt
- • 4 medium pompoenen
- • 2 tenen knoflook
- • 2 laurierblaadjes
- • 2 takken rozemarijn
- • 1 ui
- • 2 el olijfolie
- • 2 el tomatenpuree
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd in blokken van 3cm. Snijd de wortel in plakken van 2cm en snijd de champignons in kwarten.
- Verwarm een braadpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg hier vervolgens de tomatenpuree, knolselderij, wortel, champignons en spruiten aan toe en bak dit mee voor 5 minuten. Meng de bouillon volgens de beschrijving op de verpakking. Blus de groente af met de rode wijn en bouillon, voeg de laurierblaadjes en rozemarijn toe. Laat dit zachtjes koken voor 10 minuten zonder deksel.
- Snijd ondertussen de bovenkanten van de pompoenen af en haal de zaden eruit. Haal de rozemarijn en laurier uit de groentestoof. Vul de pompoenen met de groentestoof en schep vervolgens 2 el van het vocht van de stoof in elke pompoen. Plaats de pompoenen op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven voor 50 minuten tot dat deze gaar zijn (dit is afhankelijk van de grote van pompoenen).
- Verdeel wanneer de pompoen nog 15 minuten in de oven moet de oude kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze voor 10 minuten in de oven tot goudbruin en helemaal gesmolten. Haal de kaas uit de oven en laat deze afkoelen zodat deze krokant wordt en verdeel in parten.
- Serveer de gevulde pompoenen met de oude kaas krokant.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Vloeibaar bouillonblokje kip
3,49 150 Ml
removeadd product to cart - Pinot Noir
8,49 75 cl
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,49 4 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Als extra toevoeging aan het gerecht kan er een jus gemaakt worden van het overige vocht van de groentestoof. Voeg dan 1 el aardappelzetmeel toe aan het vocht en breng dit aan de kook. De jus kan bij de pompoenen geserveerd worden. Dit recept is afkomstig van de Kleinstesoepfabriek.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!