Flammkuchen met zalm en veldsla
Flammkuchen met zalm en veldsla

Hoofdgerecht

Flammkuchen met zalm en veldsla

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
500 g tarwebloem, gezeefd
150 ml lauwe melk
9 g gedroogde gist
1½ tl zout
1 tl kokosbloesemsuiker
TOPPING:
200 g humus
100 g gerookte zalm
Flinke handvol rucola
1 el kappertjes
Olijfolie
Versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Meng in een kom de gist door de bloem en voeg zout en suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 100 ml lauw water en melk in. Kneed tot een soepele deegbal. Leg in een met bloem bestoven kom, dek af met een schone, vochtige theedoek en laat 1,5 uur rijzen op een tochtvrije, warme plek.
  2. Sla het deeg met de handpalm plat en kneed nog eens 3-5 minuten met de hand door. Verdeel in 4 stukken en rol deze uit tot ± 0,5 cm dikte, op een met bakpapier beklede en met bloem bestoven bakplaat.
  3. Bestrijk het deeg met hummus en peper. Bak in ± 5-8 minuten op 230ºC goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Beleg de bodems met zalm, kappertjes en veldsla en druppel er wat olijfolie over.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter Deze biodynamisch gemaakte Chardonnay uit het koele gedeelte van Chili is fris en zit vol met tropisch fruit. Door het rijpe fruit en een klein beetje houtlagering een prima combinatie bij de zalm en de frisheid in de wijn combineert uitstekend met de kappertjes.