Hoofdgerecht
Flammkuchen met zalm en veldsla
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 500 g tarwebloem, gezeefd
- • 150 ml lauwe melk
- • 9 g gedroogde gist
- • 1½ tl zout
- • 1 tl kokosbloesemsuiker
- • TOPPING:
- • 200 g hummus
- • 100 g gerookte zalm
- • Flinke handvol rucola
- • 1 el kappertjes
- • Olijfolie
- • Versgemalen peper
BEreidings wijze
- Meng in een kom de gist door de bloem en voeg zout en suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 100 ml lauw water en melk in. Kneed tot een soepele deegbal. Leg in een met bloem bestoven kom, dek af met een schone, vochtige theedoek en laat 1,5 uur rijzen op een tochtvrije, warme plek.
- Sla het deeg met de handpalm plat en kneed nog eens 3-5 minuten met de hand door. Verdeel in 4 stukken en rol deze uit tot ± 0,5 cm dikte, op een met bakpapier beklede en met bloem bestoven bakplaat.
- Bestrijk het deeg met hummus en peper. Bak in ± 5-8 minuten op 230ºC goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
- Beleg de bodems met zalm, kappertjes en veldsla en druppel er wat olijfolie over.
Boodschappen lijst
- Chardonnay
8,49 75 cl
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
2,05 1 Liter
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,19 9 Gram
removeadd product to cart
Tips
De Chardonnay van Mr. Wildman uit Chili is fris en zit vol met tropisch fruit. Door het rijpe fruit en een klein beetje houtlagering een prima combinatie bij de zalm en de frisheid in de wijn combineert uitstekend met de kappertjes. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!