Hoofdgerecht
Curry met kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 549 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 450 à 600 g kipdijlapjes, in blokjes
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 300 g spinazie, grof gehakt
- • 4 tenen knoflook, grof gehakt
- • 2 naan brood, afgebakken
- • 1 ui, gesnipperd
- • 4 el Griekse yoghurt
- • 1 el gemalen gember
- • 1 tl garam masala
- • ½ tl gemalen kurkuma
- • Scheut zonnebloemolie
- • Handvol koriander, gehakt
- • Zout & peper
- • Optioneel: rode peper, limoen en bosui
BEreidings wijze
- Laat de spinazie met 120 ml water in een grote pan met antiaanbaklaag afgedekt slinken en zacht worden (3-5 minuten). Hak daarna de spinazie (zonder vocht) fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Roer goed door en doe de kip erbij. Bak de kip rondom bruin (niet gaar).
- Schep er, als de kip is dichtgeschroeid, de geelwortel, garam masala en gemalen gember door. Doe de tomaten erbij en breng de curry aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de kip gaar is.
- Voeg de spinazie toe en warm kort mee. Meng er al roerend lepel voor lepel de yoghurt door en voeg naar smaak zout, peper en eventueel wat water toe. Bestrooi met koriander en naar wens bosui, peper en partjes limoen. Geef er naanbrood bij.
Boodschappen lijst
- Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Naanbrood
3,29 2 stuks
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,09 30 Gram
removeadd product to cart - Koriander
2,79 70 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Garam masala
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,49 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!