Bakken
Bloemkoolkoekjes met sweet chilisaus
- • Bakken
- • 4 personen
- • 140 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloemkool, in roosjes
- • 45 g geraspte kaas
- • 15 g paneermeel
- • 2 eieren, losgeklopt
- • 1 winterpeen, in stukjes
- • 1 rode paprika, in stukjes
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 4 el Thaise zoete chilisaus
- • 1 el Parmigiano Reggiano
- • 1 el platte peterselie, fijngesneden
BEreidings wijze
- Stoom de wortels 10 minuten. Voeg voor de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes toe.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Spoel de gestoomde groente koud af en laat uitlekken. Dep ze goed droog en doe over in een keukenmachine.
- Gebruik de pulse-knop en maal tot alles kleingemalen is, maar nog wel textuur heeft. Voeg de paprika en de bosui toe en pulse tot het net vermengd is.
- Doe het mengsel over in een mengkom en roer alle andere ingrediënten, behalve de chilisaus, erdoor met een houten lepel.
- Vorm koekjes van ca. 1 eetlepel van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak goudbruin in 20 minuten. Serveer met de chilisaus.
Boodschappen lijst
- Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,19 150 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Rode paprika
4,99 2 stuks
removeadd product to cart - Chilisaus
2,79 240 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!