Bijgerecht
Bloemkool met blauwe kaasdressing
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool, bladeren verwijderd
- • DRESSING:
- • 40 g blauwe kaas, evt. verkruimeld
- • 2 lente uitjes, fijngesneden
- • 1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
- • 3 el crème fraîche
- • 1 el olijfolie
- • 1 el mayonaise
- • ½ el balsamicoazijn
- • ½ el citroensap
- • 1 tl fijne mosterd
- • ½ tl zout
- • Versgemalen peper
BEreidings wijze
- Kook de bloemkool in zijn geheel beetgaar in gezouten water (ca. 15 minuten). Laat helemaal afkoelen.
- Maak ondertussen de dressing: roer knoflook, zout en mosterd door elkaar in een kommetje.
- Voeg azijn en citroensap toe en vervolgens mayonaise en (demi) crème fraîche. Roer goed tot je een gladde saus hebt.
- Maak de dressing af met blauwe kaas, lente-ui en versgemalen peper. Roer goed door. Proef of er nog iets bij moet.
- Leg de afgekoelde bloemkool op een bord, giet de dressing erover en garneer met lente-ui.
Boodschappen lijst
- Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
4,89 490 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
8,49 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!