puur nl van nederlandse bodem

puurnl-landschap

Puur NL zoekt de boeren, telers en producenten uit Nederland die geloven in kwaliteit, oorspronkelijkheid en authenticiteit. Zij voldoen niet alleen aan de biologische beginselen, maar hebben meer te bieden. Ze leveren producten met een verhaal. Puur NL brengt deze producten bij elkaar. Een assortiment bijzondere biologische producten, geteeld in Nederland. Met een heldere aanduiding over de herkomst: door wie, waar en hoe wordt er met hart, ziel en grote overtuiging aan de producten gewerkt. Maar ook met de zekerheid dat jij het beste krijgt. In smaak, kwaliteit, oorsprong en vakmanschap. Van dichtbij bijzonder.

nieuw! biodynamische sappen

Bij onze telers nemen we niet alleen de mooiste exemplaren groente en fruit af, maar ook de buitenbeentjes. Deze worden verwerkt in de biodynamische sappen van Puur NL. Gemaakt van rode bieten, appels of wortels met een plekje, want hier is namelijk nog heerlijk sap van te maken! De groenten en het fruit worden geteeld op natuurlijke wijze, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zo verspillen wij geen voedsel en geniet jij van de lekkerste producten.


Puur NL geeft zekerheid

Aan jou. Dat jij het beste krijgt. Maar ook aan mens en milieu. De telers en boeren krijgen een eerlijke prijs, waardoor ze ook op lange termijn producten kunnen blijven leveren. Ze zijn bijzonder en dat wil Puur NL graag zo houden. Sterker nog: er wordt meer van ze verwacht. In ruil voor een lange samenwerking en eerlijke prijs vraagt Puur NL de boeren, telers en leveranciers iets terug te doen. Niet in de prijs, maar voor de natuur en het milieu. Bijvoorbeeld voor een gezonder bodemleven, meer biodiversiteit of vooruitgang in een duurzamere bedrijfsvoering. Belangrijke elementen om er zeker van te zijn dat ook toekomstige generaties van bijzondere producten kunnen genieten.

Puur NL is trots

op zijn boeren, telers en producenten. Zij zorgen ervoor dat achter élk product een verhaal schuilt. Een verhaal over de persoon achter het product, de regio waaruit deze afkomstig is, de bijzondere werkwijze of over het bedrijf waar met volle overtuiging en liefde voor natuur en dier wordt gewerkt.

Puur NL brengt je dicht bij

de oorsprong. Of beter gezegd: het brengt de oorsprong dicht bij jou. Waardoor deze niet langer anoniem is en je begrijpt wat deze producten zo bijzonder maakt. Waarom? Omdat dit hetgeen is dat je écht wilt (w)eten.

Puur NL houdt rekening met ons milieu

Daarom worden alleen producten verpakt waarvoor een verpakking écht een functie heeft. Zo duurzaam mogelijk. Zo blijft de inhoud langer vers en verspillen we minder voedsel. Op alle verpakkingen staat een weggooiwijzer. Zo weet je precies hoe je qua afvalverwerking met de verpakking om moet gaan.

telers van puur nl

puurnl-timmoerman-appels-peren

appels en peren van tim

Lees meer over Tim

puurnl-koolraapteler-pipie-smits

knolselderij van pipie

Lees meer over Pipie

puurnl-puurorigine-fredwillem

grondwitlof van fred 

Lees meer over Fred

Kom nóg dichterbij de oorsprong

De Puur NL Facebook pagina al gezien? Hier krijg je alles te weten over product, herkomst en de werkwijze. Waar komen mijn producten eigenlijk vandaan? Wie is de teler? Wat is er zo bijzonder aan de werkwijze? Welke invloed heeft het weer op het eindproduct? En hoe eet de wortelteler zijn wortelen het liefst? Allemaal voorbeelden van vragen die beantwoord gaan worden op deze pagina. Dichterbij ga je niet komen. Heb jij zelf vragen, dan is dít de plek waar je ze kunt stellen!

Lees mee met Puur NL!

Biologische groente