Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4


EU-logo
Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo ontwikkeld dat aangeeft of een product biologisch is. Dit 'EU-blad'-logo staat op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle Europese producten en producten die naar Europa worden geïmporteerd met dit logo voldoen aan de 'EU-verordening van biologische producten'.


EKO voor winkels

Het EKO-keurmerk Winkel is bedoeld voor retailbedrijven met een substantieel aandeel in biologische voeding. Een winkel mag het EKO-keurmerk voeren als het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90% biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn. Ekoplaza is de eerste supermarkt met het EKO-Keurmerk in al haar winkels.


EKO voor producten

Veel consumenten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid.


Biodynamisch
Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biologisch-dynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen aandacht voor de bedrijfsomgeving, zoals het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale en economische vernieuwingen. Demeterproducten zijn niet alleen 100% biologisch, je bent ook verzekerd van een kwaliteitsproduct afkomstig uit de “biodynamische landbouw”.


Zero plastics inside

Een van de grootste waterproblemen is de plastic soup die in onze oceanen drijft. Daardoor gaan vissen dood of worden ze ziek en dat heeft enorme gevolgen voor de mens. Via het riool komen bijvoorbeeld kleine plastic deeltjes in de zee terecht die afkomstig zijn van gewassen kleding en cosmetica. Ekoplaza onderscheid zich door de eerste plastic proof supermarkt te zijn. Op steeds meer cosmetica staat dan ook het keurmerk: Zero Plastic Inside.


Max Havelaar

Ekoplaza kiest voor eerlijke handel. Door nauw samen te werken met onze leveranciers en dichtbij de bron te zitten, kunnen wij eerlijke handel garanderen. Voor producten waar wij minder dicht bij de keten zitten, werken wij samen met het Max Havelaar keurmerk. Deze organisatie controleert en garandeert eerlijke handel. Verder stimuleert Max Havelaar duurzame ontwikkeling waardoor boeren kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.


Duurzame visserij

Ekoplaza kiest voor biologische producten, maar maakt hierin een uitzondering voor ‘producten uit de zee’. Wild gevangen vis willen wij graag in onze winkels aanbieden, maar hier letten we streng op duurzame visserij. Het probleem van overbevissing heeft onze aandacht en door enkel te kiezen voor duurzaam gevangen vis, helpen we dit probleem voorkomen. Het bekendste keurmerk is MSC, het leidende keurmerk en certificeringsprogramma voor duurzaam gevangen vis in de hele wereld.


Natuurlijke verzorging

Binnen ons assortiment voor verzorgingsproducten en cosmetica zijn er verschillende keurmerken die de richtlijnen van ‘natuurcosmetica’ controleren. Dit zijn bijvoorbeeld ECOCERT, BDIH en NaTrue. Deze waren eerst nationaal, maar verschillende keurmerken hebben samen hun krachten gebundeld in het keurmerk COSMOS. Producten met deze keurmerken garanderen dat ze zoveel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten en zijn vrij van synthetische stoffen, parabenen en petrochemische producten. Ekoplaza biedt een breed assortiment aan die deze keurmerken bevatten.