Hoofdgerecht
Zweedse gehaktballetjes met bessencompote
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 586 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g rundergehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ tl nootmuskaat gemalen
- • 2 sneetjes witbrood, zonder korst, geweekt in melk en uitgeknepen
- • 4 el gehakte champignons
- • 2 eieren
- • 3 el gehakte peterselie
- • zout en peper
- • paneermeel
- • 1 el boter
- • 2 el zonnebloemolie
- • 200 ml runderbouillon
- • 100 ml sojaroom (sojacuisine)
- • voor de compote:
- • 1 pot rode en zwarte bessen moestuinjam
- • 1 bakje bramen
- • 1 sinaasappel, rasp en sap
- • 40 ml rode wijn
- • zout
BEreidings wijze
- Meng het gehakt met de ui, nootmuskaat, brood, champignons, eieren en 1 eetlepel van de peterselie. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng er zoveel paneermeel door tot je een smeuïg, maar handzaam mengsel krijgt. Draai hier balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes goudbruin in een mengsel van boter en olie. Blus af met bouillon en room en laat 45 minuten op laag vuur garen.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de compote in een kookpan en breng langzaam aan de kook. Laat 10 minuten rustig doorkoken en daarna afkoelen.
- Serveer de balletjes in de saus en bestrooi met de rest van de peterselie. Geef de compote erbij.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Runderbouillon
4,69 500 Ml
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,29 200 ML
removeadd product to cart - Rode en zwarte bessenjam
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte champignons
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Rundergehakt
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!