Hoofdgerecht
Zelfgemaakte boekweitwraps met biefstuk
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • WRAPS:
- • 700 ml karnemelk
- • 250 g boekweitmeel
- • 3 eieren
- • 1 el olie
- • 1 tl zout
- • Kokosolie om in te bakken
- • BIEFSTUK STROGANOFF:
- • 500 g biefstuk, in reepjes
- • 125 ml crème fraîche
- • 2 rode paprika's, in dunne reepjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ krop sla, in dunne reepjes
- • Scheutje wodka of cognac, of gebruik bouillon
- • 1 tl paprikapoeder + ½ tl
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de boekweitwraps tot een vloeibaar beslag. Verwarm steeds een beetje kokosolie in een koekenpan en bak ca. 12 wraps van het beslag (zoals je pannenkoeken bakt). Laat afkoelen.
- Bak de ui en paprikareepjes op laag vuur tot ze zacht zijn (ca. 5 minuten). Blus op hoog vuur af met wodka of cognac (of bouillon) en breng gul op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Zet het vuur laag en roer de creme fraiche erdoor.
- Roerbak ondertussen de biefstukreepjes op hoog vuur in een andere pan in een beetje kokosolie. Bestrooi met ½ theelepel paprikapoeder, zout en peper.
- Serveer de wraps met de groente, biefreepjes en sla. Meng de creme fraice erdoor of serveer apart.
Boodschappen lijst
- Karnemelk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Runder biefstuk (2 stuks)
13,04 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
29,95 2500 Ml
removeadd product to cart - Kropsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Ingrediënten voor de wraps is voor ca. 12 wraps. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!