Volkorenbrood met broccoli-spruitjesspread
Volkorenbrood met broccoli-spruitjesspread

Lunch

Volkorenbrood met broccoli-spruitjesspread

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 sneetjes volkorenbrood
200 g broccoli, in roosjes beetgaar gekookt
200 g spruitjes, gekookt
50 g zonnebloempitten, geroosterd in een droge koekenpan
1 limoen, uitgeperst
3 el zonnebloemolie
1 el Parmigiano Reggiano
2 takjes basilicum, blaadjes in reepjes
Handvol kiemen
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maak met de staafmixer een zachte spread van alle ingrediënten behalve het brood, de kiemen en de pitjes, voeg eventueel nog wat meer olie toe.
  2. Besmeer hier de boterhammen mee en top met kiemen en zonnebloempitjes.

Boodschappen lijst

Tips

Ook lekker in de lunchbox. Neem de spread dan apart mee. Liever vegan? Vervang de Parmigiano Reggiano dan door edelgistvlokken.