Veggie ramen met rode biet & knapperige spruitjes
Veggie ramen met rode biet & knapperige spruitjes

Hoofdgerecht

Veggie ramen met rode biet & knapperige spruitjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

RAMEN:
2 l groentebouillon
280 g ramen
100 g paddenstoelen, in stukjes
3 grove sjalotten, dun gesneden
3 teentjes knoflook
Klein stukje gember, geschild en geperst
3 el avocado-olie
3 el rijstazijn
2 el tamari
1 el witte of gele Miso pasta
1 tl sesamolie
TOPPINGS:
300 g spruitjes, gehalveerd
250 g paddenstoelen, gehalveerd
200 g gekookte bieten, in blokjes
Handje radijsjes, gehalveerd
4 eieren
1 rode peper, dun gesneden
Zwarte & witte sesamzaadjes

BEreidings wijze

  1. BOUILLON:
  2. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg wat olie, de sjalotten, knoflook, gember en paddenstoelen toe. Bak alles ongeveer 5-8 minuten of tot de sjalotten en paddenstoelen karameliseren.
  3. Blus af met de rijstwijn en roer goed door het aroma van de bouillon te versterken.
  4. Voeg de groentebouillon, tamari, Miso en sesamolie toe en roer goed om. Breng alles op middelhoog vuur aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat de bouillon minstens een uur lang koken. Hoe langer hij kookt, des te intenser wordt het aroma. Breng op smaak en voeg eventueel meer Tamari, Miso of sesamolie toe.
  5. SPRUITJES:
  6. Verhit in een pan op middelhoog vuur wat neutrale olie. Zodra de olie heet is, voeg je 100 gram spruitjes toe en braad je deze aan tot ze knapperig en goudbruin zijn (ongeveer 4-5 minuten). Schep ze er vervolgens uit, laat ze uitlekken op een met een theedoek bedekt bord en bestrooi ze met wat zeezout. Brad de overige 200 gram spruitjes aan en houd ze warm tot je ze op de Ramen bowls kan leggen.
  7. Kook de noedels:
  8. Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Schep de Ramen noedels toe en kook ze zoals op de verpakking vermeld staat.
  9. Voor het opdienen verdeel je de noedels over de schaatljes en schenk je de hete bouillon eroverheen. Leg op elk schaaltje een topping van paddenstoelen, spruitjes, rode biet, eieren, radijsjes en Spaanse peper. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Lovebeets.