Vegan roerbakschotel met Bimi®
Vegan roerbakschotel met Bimi®

Hoofdgerecht

Vegan roerbakschotel met Bimi®

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

ROERBAK:
500 g tofu, in stukken
500 g rijstnoedels
220 g Bimi® broccoli
150 g kastanjechampignons, in plakjes
100 g cashewnoten
3 lente uitjes, in drieën
2 wortels, in dunne staafjes
½ Chinese kool, in dunne reepjes
4 el sesamolie
2 takjes koriander, ter garnering
SAUS:
3 cm gember, in blokjes
2 limoenen, het sap + schijfjes of plakjes ter garnering
2 teentjes knoflook, fijngehakt of geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
2 el hoisinsaus
1 el suiker
2 tl sojasaus met verlaagd zout

BEreidings wijze

  1. Meng alle sausingrediënten door elkaar en zet apart.
  2. Verhit een grote wok, voeg de olie toe en bak de cashewnoten zodat ze van crème tot diep goudbruin kleuren. Haal uit de wok en bewaar de olie in de wok.
  3. Voeg de Bimi® broccoli, wortels, Chinese kool en kastanjechampignons toe aan de wok en bak de groenten op een matig tot hoog vuur onder voortdurend roeren om ze een beetje kleur te geven. Haal uit de wok. Er moet nog wat olie over zijn - zo niet, vul dan aan met 1 el sesamolie.
  4. Voeg het onderste deel van de lente-uitjes toe (de lichtere tint groen, omdat het langer duurt voordat ze gaar zijn), en bak 30 seconden om de smaak op gang te brengen.
  5. Doe de gekookte groenten weer in de wok, samen met de cashewnoten en de noedels, giet dan de saus erbij en laat die knetteren en inkoken tot hij een diepbruine kleur krijgt, dit duurt ongeveer 3 minuten.
  6. Garneer met wat koriandertakjes, serveer met schijfjes limoen of partjes en geniet!

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Bimi®