Vegan aardappeltortilla
Vegan aardappeltortilla

Bijgerecht

Vegan aardappeltortilla

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 344 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g vastkokende aardappels, gewassen en in plakjes van ½ cm
300 g zijdentofu, uitgelekt
60 ml sojadrink
45 g kikkererwtenmeel
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2½ el olijfolie
2 el edelgistvlokken
2 el maiszetmeel
1 tl Dijon mosterd
½ tl zout
¼ tl kurkuma

BEreidings wijze

  1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook hierin de aardappelplakjes in ca. 10 minuten gaar. Giet af en laat wat afkoelen.
  2. Verhit ½ eetlepel olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak hierin de ui in ca. 5 minuten glazig.
  3. Meng ondertussen met een staafmixer de sojadrink, zijdentofu, mosterd, kikkererwtenmeel, edelgistvlokken, maiszetmeel en kurkuma tot een glad beslag in een grote kom.
  4. Doe de aardappelplakjes bij de ui in de pan, samen met 1 eetlepel olijfolie, de knoflook en het zout. Schep goed door en bak nog een paar minuten tot alle aardappels goed geolied zijn. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Schep daarna de aardappels door het beslag in de kom.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C, alleen op bovenwarmte of grillstand.
  6. Veeg de koekenpan schoon en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet het aardappelmengsel erin en verdeel over de bodem. Druk het wat aan met een spatel. Bak de tortilla ca. 15 minuten totdat het aan de randen begint te stollen. Plaats de pan dan bovenin de oven en bak nog +/- 3-5 minuten totdat de bovenkant van de tortilla mooi goudbruin is. Houd het in de gaten want het verbrandt snel!
  7. Laat minstens 10 minuten afkoelen voordat je de tortilla lost en/of aansnijdt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.