Hoofdgerecht
Vega Pad Thai
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 552 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g wortel
- • 170 g volkoren mie noodles
- • 65 g taugé
- • 30 ml Pad Thai woksaus
- • 25 g pinda's
- • ½ paksoi
- • ½ limoen
- • 1 el bakolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Voeg de noedels toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel af met koud water.
- Schrap intussen de wortels en snijd in dunne lucifers.
- Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd de paksoi klein. Houd daarbij het witte deel apart van de groene bladeren. Was alles grondig onder de kraan.
- Verhit bakolie in een wok en roerbak de wortel en het witte deel van de paksoi gedurende 5 minuten. Voeg de woksaus, het groene deel van de paksoi en de noedels toe en verwarm alles nog 2-3 minuten. Pers de limoen uit boven de pan.
- Breng water aan de kook voor de taugé. Doe de taugé in een vergiet en schenk het kokendhete water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
- Serveer de Pad Thai met de taugé en garneer met de pinda's.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Thaise woksaus pad thai
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Volkoren mie noodles
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Gezouten pinda's
2,79 175 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
De pad thai is ook erg lekker met bosui! Dit recept is afkomstig van Eko Menu.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!