Vega Pad Thai
Vega Pad Thai

Hoofdgerecht

Vega Pad Thai

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 552 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g wortel
170 g volkoren mie noodles
65 g taugé
30 ml Pad Thai woksaus
25 g pinda's
½ paksoi
½ limoen
1 el bakolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Voeg de noedels toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel af met koud water.
  2. Schrap intussen de wortels en snijd in dunne lucifers.
  3. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd de paksoi klein. Houd daarbij het witte deel apart van de groene bladeren. Was alles grondig onder de kraan.
  4. Verhit bakolie in een wok en roerbak de wortel en het witte deel van de paksoi gedurende 5 minuten. Voeg de woksaus, het groene deel van de paksoi en de noedels toe en verwarm alles nog 2-3 minuten. Pers de limoen uit boven de pan.
  5. Breng water aan de kook voor de taugé. Doe de taugé in een vergiet en schenk het kokendhete water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
  6. Serveer de Pad Thai met de taugé en garneer met de pinda's.

Boodschappen lijst

Tips

De pad thai is ook erg lekker met bosui! Dit recept is afkomstig van Eko Menu.