Hoofdgerecht
Udon met hartige shiitake-saus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 pak udon (250 g)
- • 25 g shiitake koshin
- • 50 g sengiri daikon
- • 1 el sesamolie
- • 3 rode uien
- • 100 g taugé
- • optioneel:
- • 1 bosui
- • voor de saus:
- • 3 el sesamolie
- • 5 el tamari
- • 1 el genmai miso
- • 2 teentjes knoflook
- • 5-10 el water
BEreidings wijze
- Laat de shiitake minimaal 2 uur weken (bij voorkeur een hele nacht). Laat de sengiri daikon 10 minuten weken. Kook de udon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rode uien fijn. Doe 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en bak de uien glazig. Snijd de geweekte shiitake in plakjes en voeg ze toe aan de uien. Pers de knoflook en doe ze vervolgens alle ingrediënten voor de saus bij het shiitakemengsel en meng tot de dikte zoals een sausje is. Voeg evt. extra water of tamari toe. Voeg op het allerlaatste moment de taugé en evt. bosui toe en roer nog 1 minuut door.
- Leg de udon op een bord, samen met de sengiri daikon en het shiitake mengsel. Garneer met gesneden bosui en/of taugé.
Boodschappen lijst
- Gedroogde shiitake
4,39 20 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Udon noedels
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart - Genmai miso
8,39 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Terrasana
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!