Voorgerecht
Thaise groene curry met groenten en garnalen
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 373 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml kokosmelk
- • 200 ml kookroom of vegan cuisine
- • 135 g taugé
- • 100 g peulen, in hele dunne reepjes
- • 12 garnalen, drooggedept
- • 3 bosui, in dunne schuine ringen
- • 1 kleine paksoi of 1⁄3 grote, in dunne reepjes
- • 1 limoen, in partjes
- • 3 el Thaise groene currypasta
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el koriander
- • 2 el sesamzaad
- • 1 el gembersiroop
- • 1½ tl sesamolie
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de groene currypasta ca. 1 minuut aan. Blus af met de kokosmelk, kookroom of cuisine en 200 ml water. Roer goed door elkaar en laat tegen de kook aankomen. Breng op smaak met zout en peper.
- Hussel de gesneden rauwe groenten door elkaar en meng de sesamolie, gembersiroop en het sesamzaad erdoor. Verdeel over 4 diepe borden.
- Bak de ontdooide garnalen snel rondom roze en gaar (als je rauwe garnalen gebruikt) in een eetlepel hete zonnebloemolie. Verdeel ze over de groenten. Gekookte garnalen kun je naar wens direct op de groente leggen of kort opbakken.
- Maak de curry schuimig met behulp van een staafmixer en giet in de borden over de groenten en garnalen. Gebruik eventueel een lepel om het schuim op te scheppen. Garneer met koriander en partjes limoen.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
3,69 120 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!