Thaise gele curry met tofu
Thaise gele curry met tofu

Hoofdgerecht

Thaise gele curry met tofu

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kokosmelk
250 g tofu curry, goed uitgelekt en in blokjes van 2x2 cm
250 g rijst
200 g bimi, in bit-size stukken
50 g Thaise gele currypasta
2 bosui, in dunne ringetjes
2 tomaten, elk in 8 parten gesneden
1 rode paprika, gehalveerd en in reepjes
1 winterpeen, gehalveerd en in schuine dunne plakjes
1 ui, in dunne halve ringen
1 limoen, uitgeperst
15 g verse koriander, blaadjes gesneden
Plantaardige olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Verhit de gele currypasta in een klein scheutje olie in een wok. Voeg de blokjes tofu toe en bak deze rondom aan. Voeg de ui, peen en paprika toe en bak deze kort mee.
  2. Giet de kokosmelk erbij en stoof de curry ca. 15-20 minuten tot de peen beetgaar is. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt. Doe er na 10 minuten de tomaat en de bimi bij en laat meestoven. Breng op smaak met limoensap.
  3. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer de curry met de rijst en garneer met bosui en verse koriander.

Boodschappen lijst

  • product
    Rode paprika

    3,99 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,99 200 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Kokosmelk

    1,99 400 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Trostomaten

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tofu curry

    4,39 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    2,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Koriander

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Bimi®

    2,99 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.