Hoofdgerecht
Thaise curry met garnalen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 546 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g Oosterse roerbakgroenten
- • 300 g basmatirijst
- • 300 g tijgergarnalen
- • 200 ml kokosroom
- • 1 limoen, sap & rasp
- • 1 bosje verse koriander
- • 2 el Thaise groene currypasta
- • 2 el kokosolie
- • Zout
- • Voor erbij: Java chips
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart.
- Verhit de kokosolie in een wok. Bak daarin op hoog vuur de curry- pasta tot het begint te geuren. Voeg dan de koriandersteeltjes toe, bak ze heel even mee. Doe de roerbakgroenten erbij en schep door elkaar.
- Draai het vuur laag en laat 5 minuten bakken, zodat alle smaken goed intrekken. Voeg als laatste de garnalen toe.
- Voeg de kokoscream toe, verwarm maar laat niet meer koken. Schep dan snel limoensap en limoenschil erdoor. Proef en voeg eventueel nog zout toe.
Boodschappen lijst
- Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
3,79 500 Gram
removeadd product to cart - Aziatische wokgroenten
2,99 300 Gram
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Creamed coconut (santen)
2,89 200 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!