Bijgerecht
Steamed buns met hoisinsaus
- • Bijgerecht
- • 8 personen
- • 212 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BUNS:
- • 250 g zelfrijzend bakmeel
- • 200 ml kefir van rauwe melk
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl zout
- • HOISINSAUS:
- • 10 ml ketjap manis
- • 5 el rijstazijn
- • 5 el sesamolie
- • 1 el sriracha saus
- • 1 el zwart sesamzaad
- • VULLING:
- • 1 courgette, in dunne reepjes
- • 1 wortel, in dunne reepjes
- • 4 el wokolie
BEreidings wijze
- Kneed een mooi deeg van alle bun-ingrediënten en verdeel in 10 bolletjes.
- Bak de reepjes courgette en wortel beetgaar in de wok olie. Zet opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een kom en bestrijk de deegbolletjes ermee. Schelde rest van de saus in een schaaltje om later als dipsaus te gebruiken.
- Hang met een stoommandje boven een pan kokend water en leg de bolletjes erin. sluit af met het deksel en stoom de bus in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de bus open en vul ze met de gewoonte courgette en wortel. Serveer met de hoisin-dipsaus.
Boodschappen lijst
- Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Bright trocken
12,29 75 cl
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Met dit recept maak je ca. 10 buns. Wijntip! Blanc Noir - deze wordt gemaakt van Cabarnet Sauvignon, waardoor het klein bosruiter in de geur en smaak kan hebben, wat mooi combineert met hoisinsaus.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!