Steak tamari met garnalen
Steak tamari met garnalen

Hoofdgerecht

Steak tamari met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 183 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g seitan-spelt steak
150 g garnalen
150 g vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 gele paprika, in kleine blokjes
25 g creamed coconut
2 el kokosbloesemsuiker
1 tl gemalen gember
Zout en peper
Koriander & peterselie, ter garnering
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Vijzel de ui, knoflook en pepers fijn en fruit dit mengsel in drie eetlepels olie. Voeg de gember, kokosbloesem suiker, zout, santen en 100 ml water toe en breng zachtjes aan de kook. Doe de aardappelblokjes erbij en laat in ca. 5 minuten gaar worden.
  2. Verwarm intussen een ruime hoeveelheid plantaardige olie in een pan en bak hierin de steaks krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Roer de paprika en de garnalen door de saus en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met koriander of peterselie.
  4. Verdeel de saus over twee (warme) borden en leg de steaks erbij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst